Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 18 januari 2008

Nancy Hanterink & Minke Schoon: 053-4555588

Duo onder invloed rijdt door na aanrijding

Almelo

Een 38-jarige man uit Enschede en een 31-jarige man uit Almelo zijn donderdag 17 januari aangehouden na een korte achtervolging. De twee, die beiden verklaarden te hebben gereden, verkeerden onder invloed van alcohol en veroorzaakten een aanrijding op de Rembrandtlaan in Almelo, waarna werd doorgereden.

Op donderdag 17 januari werd omstreeks 19.40 uur gemeld dat een automobilist een aanrijding had veroorzaakt op de Rembrandtlaan in Almelo. De bestuurder reed na de aanrijding door. Surveillerende agenten zagen de in de melding genoemde auto even later rijden op de Thorbeckelaan. De auto en schade en aan de voorzijde van het voertuig ontbrak de kentekenplaat.

De agenten zetten de achtervolging in, waarna de bestuurder op de Apollolaan aan de kant kon worden gezet. Toen de agenten de bestuurder en de bijrijder aanspraken, verklaarden deze allebei te hebben gereden ten tijde van de aanrijding op de Rembrandtlaan. Beide inzittenden verkeerden vermoedelijk onder invloed van alcohol, waarop zij werden aangehouden.

De twee, een 38-jarige Enschedeër en een 31-jarige Almeloër, werden overgebracht naar het politiebureau in Almelo. Bij de ademanalyse blies de 31-jarige 1,28 promille. De 38-jarige blies 1,13 promille en bleek tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De politie doet nader onderzoek naar wie van de twee inzittenden de auto bestuurde ten tijde van de aanrijding. Tegen beide mannen wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. (08-007628)

Beginnend bestuurder rijdt onder invloed tegen verkeerslicht

Enschede

Het rijbewijs van een 24-jarige man uit Enschede werd in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari ingevorderd. De man reed onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een verkeerslicht op de Parkweg in Enschede.

Op vrijdag 18 januari zagen surveillerende agenten omstreeks 00.50 uur een auto tegen een verkeerslicht staan op de Parkweg in Enschede. Toen de agenten de bestuurder van de auto aan wilden spreken, roken zij een alcohollucht bij de man.

De bestuurder, een 24-jarige man uit Enschede, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede. De auto werd afgesleept. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,85 uit. Omdat de 24-jarige beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-007693)

Fietsertje gewond bij aanrijding

Borne

Een 11-jarige fietsertje uit Borne is op donderdag 17 januari gewond geraakt bij een aanrijding op De Wanne in Borne.

Op donderdag 17 januari fietste omstreeks 16.30 uur een 11-jarig jongetje uit Borne over De Wanne in Borne komende uit de richting van het aldaar gelegen appartementencomplex. Toen de 11-jarige uit het tunneltje, welke onder het appartementencomplex door loopt, kwam fietsen verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende 48-jarige automobiliste uit Borne die over de parkeerplaats van De Wanne reed komende uit de richting van de Weerselosestraat. Er ontstond een aanrijding waarbij de 11-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht werd. (08-007567)

Voetganger op oversteekplaats aangereden

Enschede

Een 36-jarige man uit Enschede is op donderdag 17 januari gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de Boulevard 1945 in Enschede aangereden werd door een 24-jarige automobilist uit Losser.

Op donderdag 17 januari reed omstreeks 17.30 uur een 24-jarige automobilist uit Losser over de Boulevard 1945 in Enschede komende uit de richting van de Haaksbergerstraat. Ter hoogte van het busstation verleende hij geen voorrang aan een 36-jarige Enschedeer die op dat moment op de voetgangersoversteekplaats liep. Bij de aanrijding raakte de 36-jarige gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-007589)

Politie houdt man aan wegens baldadigheid

Enschede

De politie heeft op vrijdag 18 januari een 21-jarige Enschedeër aangehouden. Hij vernielde aan de Korte Hengelosestraat in Enschede een fiets.

Op vrijdag 18 januari liep omstreeks 02.00 uur een groepje mannen over de Korte Hengelosestraat in Enschede. Een surveillerende motoragent zag hoe een van de mannen, die richting het centrum liepen, een aantal keren op een fiets sprong die op de grond lag. Het achterwiel van de fiets raakte hierdoor beschadigd. De motoragent hield de man, een 21-jarige Enschedeër, aan en bracht hem over naar het politiebureau. Daar werd tegen de Enschedeër, die onder invloed was van alcohol, proces-verbaal opgemaakt ter zake baldadigheid. De politie verzoekt de eigenaar van de vernielde fiets zich te melden aan de balie van het politiebureau aan de Hermandad in Enschede voor het doen van aangifte. Ook kan er aangifte gedaan worden via www.politie.nl (08-007706)

Verloren medicijnen

Enschede

Een bewoner van de Auskamplanden in Enschede meldde op vrijdagmorgen 18 januari dat hij onderweg naar zijn werk zijn medicijnen was verloren. De politie roept de vinder op deze medicijnen, die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen, af te geven bij de politie of een apotheek.

Op vrijdagmorgen 18 januari meldde omstreeks 10.00 uur dat een bewoner van de Auskamplanden in Enschede zijn medicijnen verloren was. Vermoedelijk is de melder de medicijnen verloren ter hoogte van de Burgemeester van Veenlaan toen hij onderweg was naar zijn werk op het bedrijventerrein Rigtersbleek-Aalten in Enschede. De medicijnen, die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen, zitten in een doosje met daarop de naam van de apotheek:"Veldhoflanden" in Enschede. Het gaat om slaaptabletten van het merk Temazepan en zitten in een doordrukstrip van 10 stuks. De vinder van de medicijnen wordt verzocht deze af te geven bij een politiebureau of bij een apotheek. (08-007763)