Gemeente Beverwijk


18-01-2008 Han van Leeuwen beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Beverwijk

Op donderdag 17 januari 2008 is de heer J.F.C. van Leeuwen tijdens een buitengewone raadsvergadering van de gemeenteraad van de gemeente Beverwijk beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Beverwijk.

Tijdens de buitengewone raadsvergadering in de raadzaal van het Stadskantoor werd Van Leeuwen beëdigd door de Commissaris van de Koningin Mr. H.C.J.L. Borghouts en kreeg hij de ambtsketen omgehangen door loco-burgemeester M. Dijkshoorn. Vice-voorzitter van de gemeenteraad, de heer K. Kiers overhandigde vervolgens de voorzittershamer. Na de officiële plechtigheden volgde een druk bezochte kennismakingsreceptie.

De heer J.F.C. (Han) van Leeuwen (D66) is 53 jaar en was voor zijn komst naar Beverwijk waarnemend burgemeester van de gemeente Bennebroek (vanaf november 2005). Van Leeuwen heeft de afgelopen jaren een ruime politieke en bestuurlijke ervaring opgedaan. Voordat hij werd aangesteld als waarnemend burgemeester van Bennebroek, was hij onder andere van april 2002 tot juli 2005 wethouder in de gemeente Zandvoort en fractievoorzitter voor D66 in de raad in Zandvoort (van 1994 tot december 2000).