Forse CO2 reductie mogelijk dankzij nieuwe technologie

18/01/2008 13:04



Oxycom Fresh Air B.V.



Forse CO2 reductie mogelijk dankzij nieuwe technologie:

Airconditioningsysteem Oxycom bespaart 50 - 60% op energierekening

Het in Heerenveen gevestigde bedrijf Oxycom lanceert wereldwijd een zeer energiezuinig airconditioningsysteem. Oxycom combineert de Oxycell(R), een door Oxycom gepatenteerde luchtwisselaar, met bestaande airconditioningsystemen. Deze hybride combinatie koelt de lucht efficiënter dan alle andere bestaande airconditioningsystemen en realiseert besparingen tussen 50% en 60% op energiekosten voor koeling en ventilatie van gebouwen. Het systeem ventileert tot 100%, waarmee een gezond binnenklimaat wordt gegarandeerd. De resultaten zijn gevalideerd bij Intertek ETL Semko in Cortland, Verenigde Staten, één van 's werelds meest toonaangevende wetenschappelijke testinstituten op het gebied van ventilatie- en airconditioningsystemen.

Volgens onderzoek van de Amerikaanse regering wordt in de Verenigde Staten 16% van het totale elektriciteitsverbruik gebruikt voor airconditioning. 1) "Met de Oxycell(R) is een elektriciteitsbesparing van ruim 50% mogelijk", aldus de topman van Oxycom, Erik van der Ende.

Wereldwijde toepassing
Oxycom richt zich met de Oxycell(R) in eerste instantie op de Amerikaanse markt, waar de CO2 uitstoot - na China - het hoogste in de wereld is. De Amerikaanse President Bush heeft aangekondigd dat de CO2 uitstoot in Amerika in 2012 met 18% moet worden verminderd. 2) De introductie van de Oxycell(R) in zowel nieuwe als bestaande airconditioning- en ventilatiesystemen zal dit zeer effectief ondersteunen.

Lage investeringskosten
Naast de voordelen van energiebesparingen en milieuvriendelijkheid, zal het hybride systeem ook een concurrerende prijs hebben. Hierdoor wordt het voor gebruikers aantrekkelijk om het Oxycell(R) gebaseerde airconditioningsysteem aan te schaffen. Oxycom geeft licenties aan producenten in de ventilatie- en airconditioningindustrie.

De testen bevestigen de onderstaande resultaten voor de vier verschillende klimaatzones in de wereld.

Klimaat Totale jaarlijkse energie besparingen (%)

Zeeklimaat
Nederland 48
Semi Tropischklimaat Beijing China 50

Landklimaat
Sacramento USA 55

Woestijnklimaat
Dubai UAE 60

"Nu de aarde overbelast raakt en de fossiele brandstoffen almaar in prijs stijgen, zal de techniek met sensationele oplossingen moeten komen" zegt Van der Ende, " de Oxycell(R) is daarvan een goed voorbeeld ." Voor meer informatie: www.oxy-com.com


- einde bericht -





http://www.oxy-com.com