Gemeente Rotterdam

Elke drie weken is de raadscommissie op bezoek in de stad. Ter informatie, om zich voor te bereiden op een besluit dat moet worden genomen of om te controleren of het college bepaalde plannen wel uitvoert zoals de gemeenteraad het had bedoeld. Op 17 januari was de commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer op bezoek in het havengebied.

De commissie ging per bus naar het bedrijf Argos in het Botlekgebied. Onderweg kreeg men de laatste informatie over de toekomstige ontwikkelingen in met name het Waalhavengebied.

Bij het bedrijf Argos kreeg het gezelschap een presentatie over het bedrijf, waarbij met name werd stilgestaan bij de productie en verkoop van biobrandstof. Ook kreeg men een presentatie van Deltalinqs over de bereikbaarheid van de haven.

Na afloop werd per bus, in verband met de veiligheid, een rondrit over het bedrijfsterren gemaakt.

Het tweede deel van dit bezoek aan de haven bestond uit een boottocht door de haven. Tijdens deze tocht kon men kiezen om deel te nemen aan een tafeldiscussie over de themas bereikbaarheid, klimaat/lucht in relatie tot de scheepvaart en gemengde bodemstrategie.

Bron: Griffie, 18-01-2008