Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand, Weissenburghstraat, 's Gravenhage

's Gravenhage, 18 januari 2008

Brand in een woning

s-Gravenhage Vannacht om ongeveer 01.26 uur is in een portiekwoning op de 2^e etage aan de Weissenburghstraat brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was aan de achterzijde van de woning sprake van een uitslaande brand. De bewoners hadden op eigen gelegenheid de woning kunnen verlaten maar zijn met rookinhalatieklachten door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige woningen van het portiek zijn uit voorzorg door de politie ontruimd.

De keuken van de woning brandde geheel uit en in de rest van de woning was sprake van aanzienlijke rookschade.

De brand is als eerste gemeld door de benedenburen. Zij waren wakker geworden van lekkend water. Toen ze polshoogte gingen nemen ontdekte ze dat aan de achterzijde van de woning van hun bovenburen de vlammen naar buiten sloegen. Direct na de eerste melding kwamen er via 112 diverse meldingen binnen van omwonenden. Bij aankomst van de brandweer woedde er een felle brand in de keuken van de woning. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft deze kunnen beperken tot de keuken en een deel van de gang. In de direct onderliggende woning was sprake van waterschade.

De bewoners van de overige portiekwoningen konden naar afloop terugkeren naar hun woning. De bewoners van de getroffen woning worden tijdelijk elders onder gebracht.

De schade wordt geraamd op 100.000.