Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Ermelo- Diefstal blauwe Daihatsu Cuore-Tokio De politie onderzoekt de diefstal van een kobalt-blauwe Daihatsu auto, type Cuore-Tokio, met het kenteken 77-LS-KL, op donderdagochtend 17 januari.

De auto werd rond 08.00 uur door de eigenaresse geparkeerd bij een school op de Wetstraat in Ermelo, waar zij werkzaam is. Rond 18.00 uur kwam ze erachter dat de autosleutels uit haar jas weggenomen waren en dat haar auto gestolen was. Daarnaast zijn ook de portemonnee en autopapieren van de vrouw uit haar handtas gestolen.


---
Epe- Tasjesroof vanuit fietsmand

Een 58-jarige vrouw uit Epe is donderdagmiddag 17 januari het slachtoffer geworden van een tasjesroof. Haar tas werd op de Willem Tellstraat in Epe vanuit haar fietsmand voorop haar fiets door een onbekende jongen gepakt. De jongen kwam rond 17.15 uur naast de vrouw fietsen en griste de tas uit de fietsmand. Hij ging er vervolgens vandoor richting de Wildforstlaan. De vrouw werd vervolgens ingehaald door een tweede jongen, die duidelijk bij de dader hoorde. Ze gingen er samen vandoor. Het signalement van de jongens is als volgt: 15-18 jaar, beiden normaal postuur. Ze droegen beiden een kort jack met capuchon en bontkraag.

De politie zoekt getuigen en roept iedereen die meer informatie heeft over deze tasjesroof op om zich te melden via 0900-8844.


---
Putten- Verdachte winkeldiefstal bouwmarkt aangehouden

De politie heeft donderdagochtend 17 januari een 41-jarige man uit Ermelo aangehouden, op verdenking van diefstal van gereedschap uit een bouwmarkt aan de Stationsstraat in Putten.

De winkeldiefstal is gepleegd op 6 november 2007, waarna uitgebreid onderzoek heeft plaatsgevonden. De verdachte kon op donderdag aangehouden worden. De man heeft bekend en kreeg, omdat hij al twee keer eerder veroordeeld is voor winkeldiefstal, een dagvaarding mee waarmee hij voor de rechter zal moeten verschijnen.