RTL Group

Bert Habets aangesteld als nieuwe CEO van RTL Nederland - Fons van Westerloo treedt toe tot Raad van Commissarissen en wordt adviseur

Wijzigingen binnen het management team van RTL Nederland

RTL Group, Talpa Media en RTL Nederland hebben vandaag de volgende wijzigingen in het management team van RTL Nederland aangekondigd: op
1 februari aanstaande verruilt Bert Habets (37) zijn huidige functie als Chief Financial Officer (CFO) van de toonaangevende Nederlandse tv- en radiogroep RTL Nederland voor die van Chief Executive Officer (CEO). Habets treedt hierbij in de voetsporen van Fons van Westerloo (61), die zitting neemt in de Raad van Commissarissen van RTL Nederland en gaat optreden als adviseur van RTL Group.

Gerhard Zeiler, Chief Executive van RTL Group en voorzitter van de Raad van Commissarissen van RTL Nederland, zei vandaag: RTL Group is bijzonder dankbaar voor de uitmuntende resultaten die Fons van Westerloo als CEO van RTL Nederland geboekt heeft. In de afgelopen vier jaar heeft hij ons Nederlandse televisiebedrijf een nieuwe richting gegeven en met succes gereorganiseerd. Door zijn focus op het sterke RTL-merk heeft Fons met succes de belangrijkste familie tv-kanalen van dit land in een uiterst winstgevende onderneming weten te veranderen. Ik zie uit naar verdere samenwerking met Fons binnen de Raad van Commissarissen van RTL Nederland en binnen zijn functie als adviseur van het bedrijf.

Zeiler vervolgt: In het snel veranderende medialandschap is Bert Habets, die al sinds 2001 als CFO bij RTL Nederland betrokken is, de juiste man om RTL Nederland te begeleiden in een nieuwe ontwikkelingsfase. Hij is bij uitstek geschikt om de uitdagingen en kansen van de digitale wereld te benutten en optimaal te profiteren van onze tv-, radio-, diversificatie- en internetactiviteiten in Nederland.

Bert Habets: Allereerst wil ik mijn dank uitspreken aan de aandeelhouders en aan Fons van Westerloo voor hun steun bij mijn benoeming. Het is een eer om CEO te worden van een krachtig en gezond bedrijf als RTL, waar mensen met passie, inzet en creativiteit elke dag mooie dingen maken. Voor mij ligt de focus voor de toekomst op het versterken van de band met ons publiek en de adverteerder en op groei, met name in nieuwe media. We zullen onze zenders inhoudelijk verder versterken en een brug slaan tussen radio, televisie en nieuwe media. Ik zie ernaar uit om dit samen met alle RTL-ers te verwezenlijken.

Fons van Westerloo reageert: Het voelt goed om de last van de dagelijkse verantwoordelijkheid voor de Nederlandse bedrijfsvoering over te dragen aan een getalenteerde jonge manager binnen ons eigen bedrijf. RTL Nederland is in topconditie, maar er staan grote uitdagingen op til binnen het snel veranderende medialandschap. Ik houd de ontwikkelingen binnen RTL Nederland nauwlettend in de gaten vanuit mijn nieuwe positie als lid van de Raad van Commissarissen. En ik stel met veel plezier mijn jarenlange media-ervaring aan RTL Group ter beschikking.

Bert Habets (37) trad in 1999 toe tot RTL Group, in de functie van project manager bij de unit Business Development van het CLT-UFA. In maart 2001 volgde een aanstelling als CFO van de Holland Media Groep, die in augustus 2004 verder ging als RTL Nederland. Habets bezit een masters in economie en rechten (fiscaal recht) aan de universiteit van Maastricht, en een MBA van de universiteit van Barcelona.

In augustus 2003 werd Fons van Westerloo (61) benoemd tot CEO van de Nederlandse tak van RTL Group, destijds bekend onder de naam Holland Media Groep (HMG). Van Westerloo, die zijn carrière begon als krantenjournalist, werd eerst Hoofd Nieuws en Actualiteiten, en vervolgens Algemeen Directeur van de publieke omroep AVRO. Ook werkte hij als Algemeen Directeur van Satellite Business TV, was Managing Editor en Algemeen Directeur bij AT 5, en Programmadirecteur van RTL 5. Tussen mei 1995 en september 2003 was Van Westerloo verantwoordelijk voor alle Nederlandse omroepactiviteiten bij SBS.

Over RTL Group

RTL Groep is het toonaangevende Europese entertainmentbedrijf met belangen in 42 televisiekanalen en 32 radiostations in tien landen en een wereldwijde contentproductie. De televisieportfolio van Europas grootste omroep omvat RTL Television in Duitsland, M6 in Frankrijk, Five in Engeland, de RTL-kanalen in Nederland, België, Luxemburg, Kroatië en Hongarije, Ren TV in Rusland en Antena 3 in Spanje. Het vlaggeschip onder de radiostations van RTL Group is het Franse RTL, naast de overige stations in Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Spanje en Luxemburg die de groep bezit of waar zij belangen in heeft. De tak van RTL Group die zich richt op het produceren van content, FremantleMedia, is een van de grootste internationale producenten buiten de VS. FremantleMedia produceert jaarlijks meer dan 10.000 programma-uren in 22 landen.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u voor RTL Group contact opnemen met Oliver Herrgesell, Corporate Communications, tel.
+352 2486 5200 en voor RTL Nederland met Kim Koppenol, Interne & Externe Communicatie, tel. 035-6718597.