Gemeente Barneveld


Plan Buurtweg te Voorthuizen kan doorgang vinden

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het eindverslag over de inspraak op het bouwplan voor Buurtweg I te Voorthuizen. Zodra enkele benodigde onderzoeken zijn uitgevoerd, wordt de procedure vervolgd.

Het plan aan de Buurtweg betreft de bouw van 12 grondgebonden woningen. Alle woningen hebben de mogelijkheid van levensloopbestendigheid, omdat een volledig woonprogramma op de begane grond mogelijk is. Het wonigbouwplan is opgenomen in het meerjarenwoningbouwprogramma dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Voor het plan Buurtweg I te Voorthuizen heeft inspraak plaatsgevonden. De inspraakprocedure duurde van 6 juli tot en met 19 juli 2007. Gedurende deze termijn was het plan in te zien en kon men reageren. Op donderdag 5 juli is een informatieavond gehouden.

Er zijn in totaal 13 inspraakreacties bij de gemeente binnengekomen. Een groot deel van de inspraakreacties had betrekking op tien onderwerpen. Namelijk: verdwijnen van groen, levensloopbestendige woningen, aantasten landschappelijk karakter Buurtweg, aansluiting op de Vredehof, water, locatie woningbouw, planschade, inpraakprocedure, vraag naar woningen en het verminderen van het woongenot.

De inspraakreacties geven geen aanleiding om het plan voor de Buurtweg aan te passen. De procedure kan worden vervolgd. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat een aantal onderzoeken zijn afgerond. De ontwikkelaar heeft naar aanleiding van de inspraakreacties opdracht gegeven om een boomtechnisch onderzoek uit te voeren. Dit onderzoek bestaat uit de inventaristie van het bomenbestand en een bomeneffectanalyse. Daarnaast vindt een onderzoek in het kader van de watertoets plaats.

Het is mogelijk dat door de onderzoeken nog een wijziging op het bouwplan kan optreden. Indien dat het geval is, zal dit bij het vervolg van de procedure, het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan, worden aangegeven.

Barneveld, 15 januari 2008
Mutatiedatum 18/01/2008