Gemeente Barneveld


Ereschaal voor de heer J.J. van Duren

Op dinsdag 15 januari 2008 ontvangt de heer J.J. van Duren de ereschaal van de gemeente Barneveld. Hij ontvangt de ereschaal vanwege zijn verdiensten voor Kegelclub "De Natte Spons". Op 15 januari 2008 draagt de heer Van Duren na 32 jaar tijdens de jaarvergadering de voorzittershamer over.

De heer Van Duren is van 1976 tot op heden onafgebroken voorzitter geweest van de Kegelclub "De Natte "Spons". En volgens het bestuur is hij méér geweest dan voorzitter, want al die jaren heeft hij nieuwe leden met veel geduld de kegeltechniek bijgebracht en geoefende leden verder bekwaamd. Mede vanwege zijn inzet is de kegelclub geworden tot wat deze nu is: een club waar het sportieve element op de eerste plaats staat, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid.

Naast zijn inzet voor de Kegelclub "De Natte Spons" is de heer Van Duren van 1977 tot 2003 voorzitter geweest van de West-Gelderse Kegelbond waarbij hij, naast zijn voorzittersrol, veel kegelclubs in Barneveld en omgeving terzijde heeft gestaan met adviezen.