Gemeente Wageningen

Criteria opvang Generaal Pardonners in het WICC vastgesteld

Op 19 december 2007 heeft de raad besloten aan alle Generaal Pardonners die vanaf 1 januari 2007 in Wageningen verblijven, met in gang van 1 februari 2008 opvang te bieden op grond van de ZZA-regeling. ZZA staat voor zelfzorgarrangement en deze regeling houdt in dat Generaal Pardonners een vast bedrag per maand ontvangen waarmee ze zelfstandig tijdelijk huisvesting bij familie, vrienden of een ander logeeradres kunnen regelen. Uitgangspunt is dat alle Generaal Pardonners in beginsel gebruik maken van de ZZA-regeling. In bijzondere gevallen is als uitwijkmogelijkheid opvang in het WICC (Wageningen International Conference Centre) geregeld. Voor opvang in het WICC heeft het college van B&W op 15 januari de criteria vastgesteld.

Criteria voor opvang in het WICC
Om gebruik te kunnen maken van de opvang in het WICC moeten Generaal Pardonners aan de volgende criteria voldoen:

1. Er is sprake van een gezin met kinderen in de schoolgaande leeftijd tot 18 jaar; òf

2. òf de betrokkene zelf of een gezinslid, heeft een medische beperking die opvang in het WICC noodzakelijk maakt. Deze beperking moet schriftelijk vastgesteld zijn door een arts, of direct zichtbaar zijn.

3. òf de betrokkene heeft aantoonbare inspanningen verricht om zelf onderdak te regelen, maar dit is niet gelukt voor 1 februari 2008. Dit wordt in overleg met de afdeling Sociale Zaken vastgesteld.

De opvang in het WICC geldt in eerste instantie voor 3 maanden. Verlenging is mogelijk als de betrokkene nog steeds aan criteria 1 of
2 voldoet of zich aantoonbaar heeft ingespannen om elders opvang te vinden, maar daar niet in geslaagd is.

Het WICC biedt opvang in twee locaties, het WICC-hotel aan de Lawickse Allee en een aantal appartementen aan de Stadsbrink.