Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 18 januari 2008

Politie zoekt getuigen van aanrijding met doorrijden

Almelo

De politie zoekt getuigen van onderstaande aanrijding. Onderstaand persbericht is vanmorgen door ons verzonden maar zonder getuigenoproep. Getuigen kunnen zich melden bij de Afdeling Almelo van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Duo onder invloed rijdt door na aanrijding

Almelo

Een 38-jarige man uit Enschede en een 31-jarige man uit Almelo zijn donderdag 17 januari aangehouden na een korte achtervolging. De twee, die beiden verklaarden te hebben gereden, verkeerden onder invloed van alcohol en veroorzaakten een aanrijding op de Rembrandtlaan in Almelo, waarna werd doorgereden.

Op donderdag 17 januari werd omstreeks 19.40 uur gemeld dat een automobilist een aanrijding had veroorzaakt op de Rembrandtlaan in Almelo. De bestuurder reed na de aanrijding door. Surveillerende agenten zagen de in de melding genoemde auto even later rijden op de Thorbeckelaan. De auto en schade en aan de voorzijde van het voertuig ontbrak de kentekenplaat.

De agenten zetten de achtervolging in, waarna de bestuurder op de Apollolaan aan de kant kon worden gezet. Toen de agenten de bestuurder en de bijrijder aanspraken, verklaarden deze allebei te hebben gereden ten tijde van de aanrijding op de Rembrandtlaan. Beide inzittenden verkeerden vermoedelijk onder invloed van alcohol, waarop zij werden aangehouden.

De twee, een 38-jarige Enschedeër en een 31-jarige Almeloër, werden overgebracht naar het politiebureau in Almelo. Bij de ademanalyse blies de 31-jarige 1,28 promille. De 38-jarige blies 1,13 promille en bleek tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De politie doet nader onderzoek naar wie van de twee inzittenden de auto bestuurde ten tijde van de aanrijding. Tegen beide mannen wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. (08-007628)



Politie Twente