Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 18 januari 2008

Ontdemping Binnenrotte niet naar prullenbak

De PvdA is onaangenaam verrast door de houding van wethouder Bolsius tegen de ontdemping van de Binnenrotte. PvdA-raadslid Claus Verbrugge: "De wethouder lijkt te vinden dat iedere verfraaiing van de stad met water te duur is, tenzij het ook functioneel nut heeft. Erg opmerkelijk voor een wethouder buitenruimte."

Bij de begrotingsbehandeling in november heeft de PvdA een breed gesteunde motie ingetrokken na de toezegging van de wethouder dat hij serieus onderzoek zou doen naar de mogelijkheden en kosten van de terugkeer van water op de Binnenrotte. "Daar maakt hij zich nu heel makkelijk vanaf. Ik heb nog geen rapport gezien, alleen een wat karige mededeling dat een waterberging op die plek niet mogelijk is," aldus Verbrugge.

De PvdA vindt dit een zwak argument. Belangrijkere redenen voor terugkeer van water op de Binnenrotte is de verfraaiing van de stad, vergroting van de leefbaarheid en de historische betekenis van deze plek. Verbrugge: "Wij laten de wethouder dit idee niet zo snel in de prullenbak gooien. Hij zal met meer informatie en een financiële onderbouwing moeten komen."

()

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Claus Verbrugge, 06-24745151

Winfred van den Bor
Beleidsmedewerker
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 2105, 06-22 207 541
wvdbor@stadhuis.rotterdam.nl