Time : 14:40:30
Date : 18 January 2008
Sender Name: Het Anker

Gouden Carolus Single Malt, de eerste Belgische brouwerijwhisky De Mechelse brouwerij Het Anker verlaat heel even het eeuwenoude, vertrouwde pad. Na vier spannende jaren heeft ze een echte, pure whisky klaar: de Gouden Carolus Single Malt. De naam verraadt al meteen dat de brouwers ook weer niet zo ver van dat pad zijn afgeweken.

Het Anker is één van de oudste brouwerijen van het land. Bronnen gaan terug tot 1369. Vandaag kennen we de brouwerij vooral van het 'keizersbier' Gouden Carolus waarmee ze sinds 1960 deel uit maakt van de top klassiekers van ons rijk bierpatrimonium.
De brouwerij is al sinds 1873 in handen van de familie Van Breedam, toen Louis Van Breedam samen met zijn zus de brouwerij overkocht. Eigenlijk had Louis Van Breedam helemaal geen brouwersverleden. Hij kwam uit een 'meuldersgeslacht' dat sinds de 17e eeuw een jeneverstokerij had in Blaasveld.

Die familiegeschiedenis deed Charles Leclef, de vijfde Van Breedam-generatie aan het roer van de brouwerij, dromen. Hoe zou het perfecte huwelijk tussen beide tradities, tussen stokerij en brouwerij, smaken? Als een fijne single malt whisky met de spirit van een Gouden Carolus Tripel. In 2003 liet hij het bier tot alcohol distilleren. Na vier jaar is het nu tijd om te proeven.

Een whisky krijgt pas zijn etiket nadat hij drie jaar en een dag in een eiken vat heeft kunnen rijpen. Het Anker liet zijn single malt nog een jaartje langer liggen. Het hout bepaalt mee de kleur en de aroma's van deze bijzondere drank. De brouwerij verkoos om de natuurlijke kleur te respecteren en te behouden. Deze whisky is gedistilleerd op basis van het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel.

Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer evenwichtige en zuivere smaak, met diverse fruit- en hout toetsen.

De Gouden Carolus Single Malt is een exclusief goed, waarvan dit jaar slechts 2.500 flessen vrijgegeven worden en gisteren de eerste gepresenteerd en gewaardeerd zijn op het jaarlijks banket van de leden van "Les étapes du bon Goût" in restaurant La Maison du Cygne.

Nu onlangs de eerste versies van Belgische Whisky's op de markt zijn gebracht, is dankzij Gouden Carolus Single Malt voor de volgende generaties een nieuwe Belgische traditie geboren, waaraan Het Anker door de jaren heen verder zal bouwen.

Brouwerij Het Anker
Dhr Charles Leclef
Guido Gezellelaan 49
2800 Mechelen
015 287 147
www.hetanker.be

URL: http://www.hetanker.be