Ingezonden persbericht


Nieuwe publicatie Van Ierland Uitgeverij

P E R S B E R I C H T

Legaal verminkt - Slachtoffer van de beautyindustrie

Privéklinieken zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze beloven schoonheid en een eeuwige jeugd. Veel mensen zoeken er hun heil om gezicht, buik, borsten of billen te laten opknappen. Het resultaat mag er soms wezen. Maar er vallen ook slachtoffers in de wereld van de beautyindustrie.

Eén van hen is Sylvia Veerman - van Wagensveld, ooit een doodgewone vrouw uit Doetinchem. Zij schreef een boek over haar lijdensweg. 'Legaal verminkt' is de titel van haar aangrijpende relaas, dat op 24 januari verschijnt bij Van Ierland Uitgeverij. Voor zover bekend is Sylvia Veerman het eerste slachtoffer van de schoonheidsindustrie dat open en eerlijk vertelt over wat haar is overkomen.

Zij liet zich in 2001 behandelen met permanente rimpelvullers, om een eind te maken aan die boze frons in haar voorhoofd. Sylvia viel in handen van een man in witte doktersjas die achteraf niet eens arts bleek te zijn. Opeens ben je verminkt. Je schaamt je voor jezelf en belandt in een sociaal isolement. Met deze verminking wilde en kon zij niet verder leven. Sylvia vond gelukkig een bekwaam plastisch chirurg, die haar gezicht enigszins toonbaar heeft gemaakt. Sinds voorjaar 2007 durft ze zich weer op straat te vertonen.

In het boek vertelt Sylvia Veerman over wat er fysiek mis ging en het psychische leed dat dit met zich meebracht. Ze schrijft over de ingrijpende herstelbehandelingen, de moeizame strijd om letselschade vergoed te krijgen én over haar pogingen om deze misstand via de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan te pakken.

Veel succes oogstte ze niet, want nog altijd zijn er klinieken die permanente rimpelvullers toedienen bij vaak onwetende patiënten. Mede daarom schreef zij het boek 'Legaal verminkt'. Als waarschuwing voor mensen die over zo'n behandeling nadenken en als steun in de rug voor hen die ook slachtoffer werden van de beautyindustrie.


Bestellen:

Legaal verminkt
Legaal verminkt
Veerman - van Wagensveld, S. van



NOOT VOOR DE REDACTIE