Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 18/01

TILBURG, 18 januari 2008

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

OISTERWIJK De politie controleerde vanmorgen rond de klok van 04.30 uur op de Broekhovenseweg een 56-jarige automobilist. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 625 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht hij, voorzien van een rijverbod van 7 uren, het bureau verlaten.

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 220 ug/l bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive).

Politie pakt auto-inbreker

TILBURG De politie heeft gisteravond in de Hoflaan een 17-jarige Tilburg aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een auto die geparkeerd stond op het Palletplein. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde rond 21.00 uur tijdens de surveillance een onderzoek in op het parkeerterrein aan het Palletplein. Daar troffen de agenten bij een geparkeerde auto twee mannen aan die zich verdacht gedroegen. Bij het zien van de politie vluchtte het tweetal weg. Onderzoek wees uit dat in een van de autos was ingebroken. Het slot was geforceerd. Tijdens een zoektocht in de omgeving trof de politie de 17-jarige verdachte aan. De man bekende betrokken te zijn bij de inbraak. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Automobilist negeert stopteken

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.45 uur in de Textielstraat een 30-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Agenten zagen tijdens de surveillance de automobilist met hoge snelheid rijden over het Westerpark in de richting van de Postelse Hoeflaan. Ter controle gaven de agenten de man een stopteken. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed weg in de richting van de Lage Witsiebaan. Er ontstond een achtervolging waarbij de verdachte diverse verkeersovertredingen pleegde, zoals het overtreden van de maximum snelheid. Het lukte de agenten de man op in de Textielstraat te controleren.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag kort na 13.00 uur in de Heuvelstraat een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaat aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingsmedewerkers zagen hem in een warenhuis proletarisch winkelen. Op het moment dat de verdachte de winkel verliet, zette hij het op een rennen. Het lukte de medewerkers de man te achterhalen. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in. In zijn rugzak troffen de agenten diverse kledingstukken aan, zoals spijkerbroeken en truien. De rugzak bleek te zijn geprepareerd. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

Politie achterhaalt poststukkendief

TILBURG De politie heeft gistermorgen tegen 11.30 uur op de Zevenheuvelenweg een 47-jarige inwoner uit Hoogezand-Sappemeer aangehouden voor diefstal van poststukken. Surveillerende agenten werden gisterochtend op de Zevenheuvelenweg aangesproken door medewerkers van een bedrijf die vertelden gezien te hebben dat een onbekende man bij een ander bedrijf uit een brievenbus poststukken wegnam. De agenten stelden een onderzoek in en troffen korte tijd later de verdachte aan. In zijn tas trof de politie een vertrouwelijke brief aan die gericht was aan een bedrijf aan de Zevenheuvelenweg.

Ex mishandelt vrouw

TILBURG In een woning in de wijk het Zand hebben agenten gistermorgen een 38-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 39-jarige ex-vrouw te hebben mishandeld. Op het bureau bekende hij de mishandeling. Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de man zijn ex in het gezicht.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gistermiddag plaats vond in de Gounodlaan. Het slachtoffer, een 41-jarige Tilburgse vrouw heeft aangifte bij de politie gedaan.

De vrouw fietste gistermiddag via de Hoefstraat naar de Lovensekanaaldijk waarna ze haar weg vervolgde richting de Gounodlaan. In de Gounodlaan stapte ze af om haar handtas in haar fietstas te stoppen. Tijdens deze handeling voelde het slachtoffer dat ze van achteren geduwd werd. Achter haar stond een voor haar onbekende man met een licht getinte huidskleur. Hij was gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon die hij over zijn hoofd getrokken had. Hij pakte haar fiets en vluchtte weg in de richting van de Lovense Kanaaldijk. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie waarschuwt 37 fietsers voor het niet voeren van verlichting

TILBURG De politie heeft vanmorgen tussen 07.30 uur en 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole ingesteld op de Langendijk. Agenten constateerden dat 37 passanten geen verlichting voerden. In het kader van de CAO-onderhandelingen kregen deze overtreders geen bekeuring maar een waarschuwing.

Auteur: Desiree Brabers