Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 18/01

OOSTERHOUT NB, 18 januari 2008

Politie haalt dronken automobilist van de weg

HANK De politie heeft gisteravond tegen 20.00 uur op de Rijksweg A27 een 54-jarige automobilist uit Kasterlee aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie stelde een controle in nadat een getuige had gemeld dat de man een vreemd rijgedrag vertoonde. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Uit de blaastest op het bureau bleek dat hij 680 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 8 uur mocht de man na verhoor vertrekken.

Fietser gewond bij verkeersongeval

SLEEUWIJK Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte gisteravond op de Ridderpoort een 60-jarige fietser uit Sleeuwijk gewond. Daar botste hij rond 21.00 uur tegen een donker gekleurde paal. Na de aanrijding kwam hij ten val en liep daarbij hoofdletsel op. Hij is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie onderzoekt een inbraak in een woning

WAALWIJK De politie onderzoekt een inbraak in een woning die tussen gisteravond 23.15 uur en vanmorgen 07.15 uur plaats vond op de Noord Parallelweg. Er werden diverse goederen buit gemaakt.

Ongenode gasten benaderden het pand via de achterzijde. Daar werd het slot van de tuindeur geforceerd. In de woning is de woonkamer doorzocht. Diverse goederen werden buit gemaakt. De technische recherche van de politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Poging inbraak bedrijf

WERKENDAM De politie onderzoekt een poging tot inbraak in een bedrijf die gisteravond plaats vond in de Hulsenboschstraat. Rond 22.30 uur meldde het alarm dat er iets gaande was in het bedrijf. Een onderzoek wees uit dat inbrekers gepoogd hadden in te breken in een tijdelijk kantoor van een in aanbouw zijnde bedrijfspand. Zowel de toegangsdeur tot het kantoor als de bouwkeet zijn op een grove wijze geforceerd. Er werden geen goederen buit gemaakt.

Auteur: Desiree Brabers