Gemeente Harenkarspel


Wethouder feliciteert Verkeersbrigade Waarland

Vrijdagmorgen 18 januari bracht wethouder Rob Heijmans van Harenkarspel een bezoek aan de Sint Jansschool in Waarland. De wethouder feliciteerde de Verkeersbrigade van de school met het twintigjarig bestaan. In het bijzonder werd de heer Frans van Diepen gefeliciteerd, hij organiseert en begeleidt de verkeersbrigadiers eveneens al twintig jaar. "Met zorg, enthousiasme en gedrevenheid", zei Heijmans. "Tevens een kernmerk van de mensen in Waarland, zoals ik heb gemerkt."
wethouder feliciteert
De Sint Jansschool heeft 300 kinderen binnen de poort en is gelegen aan de Volleringweg in Waarland. Om voor de kinderen over deze weg een veilige oversteek te verzorgen, is twintig jaar geleden de verkeersbrigade begonnen. Met inzet van de vrijwillige hulp van ouders en in het bijzonder organisator Van Diepen is de verkeersbrigade al jarenlang een succes.

"Verkeersouders zijn van levensbelang," zei schooldirecteur Jan de Boer tot alle aanwezige ouders van de Verkeersbrigade. Hij haalde tijdens de bijeenkomst zijn agenda uit 1991 tevoorschijn, waarin hij een krantenstukje had geplakt met de titel Jongetje gewond bij aanrijding. "Dat jongetje was mijn zoon Hielke, toen 8 jaar." Zijn herstel kostte vele weken en het had nog erger kunnen zijn. "Daarom spreek ik uit ervaring als ik zeg hoe blij we hier met zijn allen zijn dat jullie vier keer per dag voor een veilige oversteek zorgen. Kinderen in groep 3 vragen daar al naar, dus de verkeersopvoeding begint ook zo dankzij jullie. Ik hoop dat jullie nog vele jaren er voor zorgen dat ouders dergelijk leed bespaard blijft. En daar wil ik jullie ook voor bedanken." jenny, ilse, annemiek

Voor alle ouders en vrijwilligers van de Verkeersbrigade (en dat zijn er 42) was er een boeket.

In het bijzonder werden Jenny Blankendaal, Ilse Wever en Annemieke Konijnenberg gefeliciteerd die de organisatie op zich nemen.

Verder waren er felicitaties voor:
Ineke van Amersfoort, Truus Apeldoorn, Marina Beemsterboer, de heer Ursem, Ingrid Biersteker, Saskia Brandsma, Margret Bruin, Margreet Bull, Marian.., Monique van Dijk, Wil Droog, Marion Gerritsen, Jolinda Groot, Tina van Wonderen, Dian Klaver, Annelies Kramer, Margaret Meester, Mirjam Mol, Piet Mol, Ellen Moras, Ria Moras, Joke Borst, Michel Pranger, Sieb Schouten, Tiny Schouten, Ellen Smit, Sharon de Groot, Jac Isbrucker, Elly Beemsterboer, Niek Beemsterboer, Frans van Diepen, Joop Oord, Bianca Stam, Fred Stek, Bets Stoop, Rina Stoop, Gerda Valk, Rianne Wever, Nel Wit en Ellen van de Wijngaard. (Met excuses als enkele namen niet geheel juist zijn geschreven). groep op foto schagenfm

Het jubileum van de Waarlandse verkeersbrigadiers werd verder op informele wijze gevierd in de grote zaal van de school. De wethouder kwam op uitnodiging van de commissie van de verkeersbrigade, die het informeel samenzijn organiseerde.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600