Samas NV


Gezond, representatief én duurzaam zitten door nieuwe stoelenreinigingsdienst

Sluipend gezondheidsgevaar vraagt om aandacht

HOUTEN, 17 januari 2008 - Het is de normaalste zaak van de wereld dat een werkplek dagelijks wordt schoongemaakt. Is het dan niet vreemd dat in veel kantoren de bureaustoelen nooit grondig worden gereinigd? Het nieuwste gevaar op kantoor schuilt niet in de tirannieke manager of een verkeerd ingestelde werkplek. Allergieën en andere gezondheidsklachten liggen op de loer door ernstig vervuilde stoelen. De nieuwste Samas dienst Chairwash draagt bij aan een gezond, representatief én duurzaam kantoor.

Een op de vier personen krijgt te maken met allergieën. Dit probleem wordt vergroot doordat wij steeds meer tijd doorbrengen in gebouwen waar wij meer allergenen inademen dan buiten. Echter, ondanks aanzienlijk gezondheidsgevaar en hoge kosten van gezondheidszorg (op lange termijn naar schatting twee miljard euro!) is het creëren van een gezond binnenmilieu een onderbelicht onderwerp.

Met name gestoffeerd meubilair is een broeiplaats van mijten. Leefomstandigheden zoals een beschutte omgeving (meubelstof), voldoende voedsel zoals huidschilfers, een aangename temperatuur en een relatieve luchtvochtigheid van 65% tot 75% maakt van het zitvlak van een bureaustoel een ideale leefomgeving.

De nieuwste Samas dienst Chairwash zorgt voor een gezondere werkomgeving en voor representatieve stoelen die langer mee gaan. Met Chairwash worden stoelen jaarlijks gereinigd. Na iedere jaarlijkse schoonmaakbeurt zijn de stoelen vrij van stof, huishoudelijke vlekken, geuren en allergenen. Hoe en hoe vaak de stoelen ook worden gebruikt, ze behouden een uniforme en frisse uitstraling. Bovendien draagt Chairwash bij aan het terugbrengen van gezondheidsrisico's en daaraan gerelateerde kosten van ziekteverzuim en medische zorg.

Bij het afsluiten van een stoelenreinigingscontract hoort ook een restwaarde-garantie. Dit houdt in dat bureaustoelen aan het einde van de contractperiode tegen een van tevoren afgesproken prijs worden overgenomen. De kosten van het reinigingscontract kunnen zo in feite worden terugverdiend. Samas zorgt ervoor dat de stoelen een tweede leven krijgen. Uiteindelijk leveren we zo samen een bijdrage aan een beter milieu.

Samas introduceert Chairwash op Beurs Facilitair, hét vakevenement voor facilitaire professionals dat plaatsvindt van 16 tot en met 18 januari 2008.

chair2.jpg

Ontwerpeenwerkplek

De leden van FMN hebben tijdens de ALV bij Samas concept werkplekken ontworpen. Klik hier voor de resultaten.

BNI-prijs 2007

Winnaar BNI-prijs 2007
bni2007_winnaar.jpg
Margarita Gaier met
Tango Club "La Boca"

Bezoek Samas

Beurs Facilitair
16 -17 -18 januari 2008