Dexia Bank


Dexia wereldwijd 3de grootste bank inzake projectfinanciering

18/01/2008

De financiële persgroep Thomson Financial publiceerde zopas de rangschikking van de meest vooraanstaande banken inzake projectfinanciering over 2007.

Dexia prijkt op de derde plaats bij de arrangers van bankschulden (de zgn. "Mandated Lead Arrangers") voor alle landen en sectoren, met een schuldvolume van meer dan 9,2 miljard dollar voor 61 financieringen die vorig jaar werden afgerond.

In deze rangschikking staat Dexia voor het eerst op het podium in de sector van de wereldwijde projectfinancieringen. Dat is het resultaat van de selectieve positionering die sinds het begin van het decennium werd ingenomen in de sectoren transport, sociale infrastructuur (met een voorkeur voor publiekprivate partnerships of "PPP"), energie en milieu (met bijzondere aandacht voor groene energie) en telecommunicatie-infrastructuur.

Binnen de diverse regio's staat Dexia op de tweede plaats op het Amerikaans continent (met een doelgerichte activiteit in de Verenigde Staten, Canada en Mexico), vierde in de regio Europa - Midden-Oosten - Afrika (waarbij Dexia zijn inspanningen concentreerde op de Europese Unie en in mindere mate op de Golfstaten), en negentiende in de regio Azië-Stille Oceaan, met een beperkte activiteit tot in 2006 in Australië.

In 2000, het jaar vóór de invoering van een gerichte strategie voor de ontwikkeling van de activiteit inzake projectfinanciering, stond Dexia nog op de 70ste plaats op wereldvlak.