Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 18 januari

Regio, 18-01-2008

Automobilist botst tegen hoogwerker

IJMUIDEN, 18 januari. - De politie heeft geassisteerd bij een ongeluk op de Kromhoutstraat. Omstreeks 08.00 uur was een 53-jarige man uit Veenendaal bezig met het parkeren van een hoogwerker. De bak van deze hoogwerker hing erg laag en was onverlicht. Hierdoor werd deze over het hoofd gezien door een 34-jarige automobilist uit Velsen, met een aanrijding als gevolg. Niemand raakte gewond. De bak van de hoogwerker raakte licht beschadigd. De auto is total loss. Tegen de bestuurder van de hoogwerker is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen diefstal circuscaravan gezocht

ZANDVOORT, 18 januari. - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een caravan. Deze caravan is eigendom van Circus Rigolo en heeft uitingen van dit circus op de achterzijde staan. De caravan is op donderdag 17 januari rond 17.00 uur geparkeerd op de Max Planckstraat. Toen de eigenaar de volgende dag rond 09.30 uur zijn caravan op wilde halen, bleek deze verdwenen. In de caravan bevonden zich allerlei benodigdheden voor de optredens. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 17.00 uur (17 januari) en 09.30 uur (18 januari) iets verdachts hebben gezien op de Max Planckstraat of deze caravan ergens hebben gezien. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Zandvoort via telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem iets melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000.

Getuigen vuurwerkongeluk gezocht

ZANDVOORT, 18 januari. - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van een vuurwerkongeluk tijdens de jaarwisseling op het Kromboomsveld. Door dit ongeluk raakte een 15-jarige jongen blind aan zijn rechteroog. De jongen was rond 01.00 uur vuurwerkresten aan het opruimen. Er wordt vermoed dat er vuurwerk zijn richting op is gegooid, met dit ongeluk tot gevolg. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeluk of naar mensen die meer weten van de exacte oorzaak. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Zandvoort via telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem iets melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000.

Verwarde man vernielt voordeur

HAARLEM, 18 januari. - De politie heeft rond 01.50 uur een 29-jarige Haarlemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht een voordeur te hebben vernield van een woning aan de Prins Bernhardlaan. De man bleek geestelijk flink in de war. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ruim 200 hennepplanten in de achterbak

HEEMSTEDE, 18 januari. - De politie heeft omstreeks 01.40 uur een 21-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. Even hiervoor hadden agenten hem op de Burgemeester Pabstlaan zien rijden in zijn personenauto. Omdat een van zijn achterlichten kapot was, werd hij staande gehouden. Hij verklaarde direct naar huis te rijden en het licht te laten maken. Even later zagen ze hem richting Heemstede rijden en vlak daarna weer richting Hoofddorp. Hierop werd hij op de Cruquiusweg wederom staande gehouden. In zijn auto zagen de agenten resten van softdrugs en joints. Toen zij in de achterbak van de auto keken, troffen zij een vuilniszak aan met hierin ruim 200 kleine hennepplantjes. De Hoofddorper verklaarde in zijn woning nog eens ongeveer 90 plantjes te hebben staan. Later deze ochtend troffen agenten inderdaad een hennepkwekerij aan in de desbetreffende woning. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Met mes uit winkelen

HAARLEM, 17 januari. - Personeel van een supermarkt aan het Floridaplein heeft omstreeks 20.50 uur een 39-jarige Haarlemmer aangehouden. In de rij van de kassa had de man een mes op de grond gelegd, waarop hij door een personeelslid is aangehouden. De man is vervolgens overgedragen aan de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Jongens vernielen fiets

SANTPOORT-NOORD, 17 januari. De politie heeft omstreeks 20.10 uur vier jongens uit Santpoort-Noord aangehouden. Getuigen hadden gezien dat het viertal, 15, 14 en 13 (2) jaar oud, een fiets vernielden op de Santpoortse Dreef. Deze getuigen hebben de vier jongens vervolgens staande gehouden en overgedragen aan de politie. Het viertal kan een taakstraf van Bureau Halt tegemoet zien. De politie heeft de ouders van alle verdachten geïnformeerd. Deze konden hun kinderen van het bureau komen halen.

Inbrekers aangehouden

UITGEEST, 17 januari. De politie heeft twee mannen uit Tsjechië (27 en 29 jaar oud) aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het inbreken in een huis aan de Niesvenstraat. De buren van de desbetreffende woning hadden geluiden gehoord en de politie gewaarschuwd. Toen de politie ter plekke kwam, gingen de inbrekers ervandoor. De 27-jarige verdachte probeerde zicht te verstoppen in een tuin, maar werd op aanwijzen van getuigen rond 19.50 uur gevonden door de politie. De tweede verdachte probeerde zich eveneens in een tuin te verstoppen. Helaas voor hem, werd hij rond 20.10 uur eveneens op aanwijzingen van een getuige gevonden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man steelt trilplaat

HOOFDDORP, 17 januari. - De politie heeft omstreeks 18.40 uur een 37-jarige Hoofddorper aangehouden. De man, een bekend veelpleger, wordt ervan verdacht eerder die middag op de Nieuweweg een trilplaat te hebben gestolen uit een bus van een tuiniersbedrijf. Een getuige zag de Hoofddorper even later lopen met de trilplaat. Hierop is de man later door de politie in zijn huis aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 17 januari. - Oplettende winkelpersoneel van een supermarkt aan het Prinses Beatrixplein heeft een 31-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden. De vrouw werd omstreeks 14.15 uur betrapt op winkeldiefstal. Ze is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Bikinidief aangehouden

HAARLEM, 17 januari. - Oplettende personeel van een lingeriezaak aan de Amsterdamsestraat heeft rond 13.00 uur een 39-jarige Haarlemse vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een bikini te hebben willen stelen. Ze had deze in haar tas gestopt, maar dit werd gezien door het personeel. De Haarlemse is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Oplegger ramt spoorbrug

HAARLEM, 17 januari. - Een 31-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur schatte de hoogte van zijn oplegger, met hierop twee campers, lager in dan dat deze daadwerkelijk was. Hierdoor reed hij rond 11.45 uur tegen het treinviaduct op de Westelijke Randweg (richting Heemstede). Een van de twee campers raakte total loss, de andere werd zwaar beschadigd. De politie heeft proces-verbaal tegen de chauffeur opgemaakt. Het viaduct raakte niet beschadigd.