Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 18-01-2008

Frontaal
EMMEN Donderdagochtend stak een 24-jarige fietser uit Emmen ter hoogte van de spoorlijn de Spoorstraat over. Op dat moment reed uit de richting van het centrum een 20-jarige plaatsgenote over de Spoorstraat. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster is met heupklachten naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08104735)

Rijden met ingevorderd rijbewijs

HOOGEVEEN Een 24-jarige automobilist viel donderdagavond op vanwege zijn sportieve rijstijl. Bij controle op de Pottingastraat bleek dat het rijbewijs van de man ingevorderd was en hij überhaupt niet achter het stuur had mogen zitten. De man heeft een bekeuring gekregen. (08104920)

Aanhangwagen met gevaarlijke stoffen aan de kant gezet

TYNAARLO - De politie heeft een 20-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man reed donderdagochtend over de Vriezerweg met zijn auto en aanhanger. Op de aanhanger zat een indicatiebord voor gevaarlijke stoffen. Bij controle bleek dat de aanhanger te zwaar belanden was (overschrijding van 26%) daarbij voldeed de man niet voorwaarden voor vervoer van gevaarlijke stoffen. De man krijgt een bekeuring mede vanwege de gevaarzetting. (08104800)

Invordering

ERM / PESSE De politie controleert regelmatig op hardrijders, daarbij wordt specifiek gekeken naar bestuurders die forse snelheidsovertredingen maken. Op de N34 is donderdagochtend het rijbewijs van een 60-jarige bestuurder uit Hattem ingevorderd. De man reed 155km/uur waar 100 km p/uur gereden mag worden. Ook op de A28 werd dezelfde ochtend het rijbewijs ingevorderd. Een 48-jarige automobilist reed met een (gecorrigeerde)snelheid van 184km/uur over de A28 bij Pesse. Het rijbewijs is ingevorderd. (08104830)

Huiselijk geweld

COEVORDEN De politie heeft vrijdagochtend een 33-jarige vrouw aangehouden in verband met huiselijk geweld. De vrouw had ruzie met haar echtgenoot. Een hulpverleningstraject wordt gestart. (08104955)

Oefengranaten gevonden

ZUIDLAREN Een bewoner van de Jagerslaan had in zijn tuin drie granaten aangetroffen. Uit veiligheidsoverweging werd de tuin afgezet. Het Explosieven Opruimings Commando heeft donderdag de voorwerpen onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het ging om drie oefenhandgranaten. De oefen-werphandgranaten zijn gemaakt van massief ijzer, hebben precies dezelfde vorm en uiterlijk als een echte handgranaat. Omdat ze enige tijd in de grond hebben gezeten waren deze niet van echt te onderscheiden. (08104369)

Bedrijfsongeval

MEPPEL Donderdagavond is een 35-jarige man uit Ulrum gewond geraakt tijdens het werk. De man was in Meppel bij een bedrijf aan het Noordeinde bezig met het laden/lossen van een vrachtwagen. Zijn arm is bekneld geraakt in een transportband. De brandweer heeft de man uit zijn benarde positie moeten bevrijden. De man is naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De arbeidsinspectie is ingelicht. (08104937)

Alcoholcontrole

HOOGEVEEN Donderdagavond heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Mr Cramerweg. Bij dertig automobilisten is een blaasproef afgenomen. Eén automobilist heeft een bekeuring gehad, hij zat met et veel drank op achter het stuur. (08104926)

Beginnend bestuurder met drank op gesnapt

HOOGEVEEN Vrijdagochtend in alle vroegte is een 18-jarige jongen uit Elim aangehouden door de politie. De jongen reed met de auto over de Schoolstraat. Uit de blaasproef kwam een resultaat van 200 µg/l (ongeveer 0,5 promille). Voor een beginnend bestuurder is dat een te hoog promillage. De jongen heeft een bon en een rijverbod gekregen (08104943)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.