Gratis online oefenen met luistertoetsen havo en vwo

18/01/2008 16:05



Universiteit Twente



Havo- en vwo-scholieren kunnen nu op internet gratis oefenen met luistertoetsen voor hun schoolexamens. De oefentoetsen voor de examenvakken Engels, Duits en Frans staan op www.twenteacademy.nl en www.cito.nl. Toetsontwikkelaar Cito leverde de oefeningen en de Universiteit Twente bouwde de website.

De UT ondersteunt scholieren al jaren tijdens hun middelbare schoolloopbaan en helpt hen bij hun voorbereiding op het hoger onderwijs. Sinds vorig jaar zijn al deze activiteiten, variërend van (online) huiswerkhulp tot eindexamenkampen, gebundeld in Twente Academy.

Een van de activiteiten van Twente Academy is de Online Leeromgeving, waar scholieren voor vrijwel alle vakken extra informatie (in de vorm van interactieve animaties) en duizenden oefenvragen kunnen vinden. Het nieuwe oefenmateriaal dat Cito ter beschikking heeft gesteld voor de drie vreemde talen bestaat uit audio- en videomateriaal met multiple-choicevragen en andere opgaven. Het is een selectie uit het oefenmateriaal dat Cito ook op cd-rom uitbrengt.





http://www.twenteacademy.nl