Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (18/1)

BERGEN OP ZOOM, 18 januari 2008

Rijder onder invloed aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op de Thorbeckelaan een 20-jarige Roosendaler aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist die onder de categorie beginnend bestuurder valt, blies 415 ugl en moet zijn rijbewijs inleveren. De Roosendaler reed met zijn auto over de Thorbeckelaan. Volgens zijn verklaring zag hij een dier oversteken waarna hij op de rem trapte. Het voertuig raakte in de slip en kwam tegen een stoeprand en een hekwerk naast de weg. Hierbij draaide de auto om zijn as.

Drugsdealer aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gistermiddag een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht wordt van het voorhanden hebben en dealen van soft- en harddrugs. In de woning van de man en in zijn auto werden XTC pillen en hasj aangetroffen.

De aanhouding houdt verband met de actie van het Joint Hit Team van afgelopen woensdag onder meer vanwege een illegaal verkooppunt op het Piusplein. Bij de nu aangehouden verdachte werd op zijn huisadres onder meer 100 XTC pillen gevonden. De pillen lagen verstopt op de slaapkamer van een van de kinderen. Ook lag er in zijn woning circa 240 gram hasj. In zijn auto werd circa twee kilo hasj aangetroffen.

Politie onderzoekt snelkraak

HOOGERHEIDE: Bij een discountdrogisterij aan de Raadhuisstraat is vannacht omstreeks 03.20 uur ingebroken. Op dat tijdstip trad het inbraakalarm in werking. De inbrekers hebben aan de voorzijde van het pand een ruit ingeslagen met een trottoirtegel. Uit de winkel zijn sigaretten en parfums gestolen. De waarde van de buit is nog niet bekend. De politie heeft van één van de verkoopsters een aangifte opgenomen. Ook heeft de politie een getuige gesproken. Deze verklaarde dat hij gezien had dat de daders vier jonge mannen waren die hun gezichten bedekt hadden met donkere mutsen. Ze duwden twee scooters. Hij schat de leeftijd van de mannen tussen de 17 en 22 jaar. Hij zag dat ze een ruit insloegen. Hierop belde de getuige direct 112. De dieven reden weg over de Wouwbaan in de richting van de KLM-laan.

Politie onderzoekt inbraak in woningen

ROOSENDAAL: Gisterenmiddag werd tussen 14.15 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Vinkenbroekstraat. De inbrekers hebben aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen. Er is in elk geval een LCD scherm gestolen. Een buurtbewoner vermoedt dat de daders, vier jonge gasten zijn die wegreden in een groenkleurige auto. De politie stelt een nader onderzoek in.

BERGEN OP ZOOM: Ook in een woning aan de Lepelaar werd gisteravond omstreeks 20.30 uur een inbraak ontdekt. De inbrekers waren in de tuin via een vuilcontainer op het dak van de garage geklommen. Men heeft vervolgens een gaatje geboord van een raam op de tweede verdieping. Hierna heeft men het raam kunnen openen. Uit de woning zijn twee laptops en een fototoestel gestolen.

Een inbreker ziet graag van tevoren wat er te halen valt en wil niet teveel tijd kwijt zijn en moeite besteden aan de inbraak. Als het hem te moeilijk wordt gemaakt, zoekt hij graag een ander doelwit, waar hij minder weerstand tegenkomt. Hieronder volgen enkele preventietips.

Enkele voorbeelden van organisatorische maatregelen zijn:
* Sluit ramen en deuren goed af. Ook als u maar even weggaat.
* Gebruik de aangebrachte sloten op de juiste wijze. Alleen een deur dichttrekken is niet voldoende. Verwijder de sleutel uit het slot.
* Doe aan waardeberging. Laat met name tijdens de feestdagen goederen niet voor het grijpen liggen. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, cheques, paspoorten, e.d.

* Indien u veel kostbare kleine goederen heeft is het aanschaffen van een kluis aan overweging waard.

* Etaleer uw goederen niet te veel. Indien uw kostbare goederen vanaf de straat te zien zijn is de kans dat een inbreker langskomt groter.

* Zorg voor orde om het huis. Laat gereedschap, ladders, e.d. niet onbeheerd in de tuin liggen.

* Snoei groen rond woning zodat een inbreker gezien kan worden.
* Berg contactsleutels van uw personenauto en bijbehorende papieren goed op.

* Plaats verlichting aan de buitenzijde met schemerschakelaar of bewegingsdetectie.

* Maak afspraken met buren over oplettendheid en geef door wanneer u weg bent!
BEL DIRECT BIJ ONRAAD OF VERDACHTE SITUATIES DE POLITIE

* Gebruik bij afwezigheid een babyfoon zodat uw buren op uw woning kunnen passen.

* Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat 's avonds zoveel verlichting branden als u normaliter doet. Laat desnoods radio of televisie aan.

* Registreer en merk uw goederen (postcode en huisnummer)
* Fotografeer antiek, sieraden en kunst.

Auteur: Willem van Hooijdonk