Tas gestolen uit auto in Warnsveld

Warnsveld, 18-01-2008 o Woensdag 16 januari is een tas met inhoud gestolen uit een onafgesloten auto die geparkeerd stond bij een landgoed aan de Rijksstraatweg.

De totale waarde van de spullen in de tas (waaronder een fotocamera) bedraagt enkele honderden euros. De eigenaar van de spullen, een 32-jarige vrouw uit Zutphen, was rond 11:00 uur aan het wandelen op het landgoed en is waarschijnlijk vergeten één van de portieren van de auto af te sluiten.

De politie doet onder de noemer Niets erin, niets eruit! met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in autos achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.