Gemeente Amsterdam


Persbericht

Datum 18 januari 2007

Kenmerk 014

Amsterdam wil stadion voor 75.000 bezoekers voor WK 2018

Burgemeester Job Cohen en wethouder Carolien Gehrels (sport) hebben vandaag aan de KNVB de ambitie kenbaar gemaakt om voor het WK voetbal 2018 een stadion in Amsterdam te willen met een capaciteit van 75.000 bezoekers.

In een gesprek, waarbij ook John Jaakke, voorzitter van Ajax en Henk Markerink, directeur van de Amsterdam ArenA, aanwezig waren, is deze Amsterdamse doelstelling krachtig naar voren gebracht. Namens de KNVB namen de voorzitter Jeu Sprengers en secretaris- generaal Harry Been deel aan het gesprek.

Overeengekomen is dat Amsterdam, in nauw overleg met Ajax, de ArenA en de KNVB vóór 2010 duidelijkheid heeft hoe dit stadion gerealiseerd kan worden. Uitbreiding van de ArenA met een derde ring is hierbij een serieuze optie.

Carolien Gehrels Wethouder Sport van Amsterdam: `Dit is voor Amsterdam een belangrijke stap. Ik ben blij dat we deze met alle belangrijke spelers hebben kunnen zetten. Het is een begin. Dit jaar onderzoeken we de haalbaarheid van zo'n groot stadion en het toernooi. Uiteindelijk moet het natuurlijk echt iets opleveren voor alle Amsterdammers. Daarom ga ik de komende maanden in gesprek met iedereen waarmee we dit evenement tot een succes willen maken. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad'.

Voorzitter Jeu Sprengers van de KNVB: `De KNVB is bijzonder positief over de ambitie van Amsterdam. De sfeer waarin de we de Amsterdamse plannen hebben besproken hebben wij als zeer stimulerend ervaren'.

Pb-014