Directeur Cordaid nieuwe president van Internation katholiek netwerk

18/01/2008 16:38



Cordaid



De raad van directeuren van CIDSE - een internationaal katholiek netwerk van organisaties in ontwikkelingssamenwerking - heeft René Grotenhuis verkozen als nieuwe president. René Grotenhuis, algemeen directeur van Cordaid, volgt daarmee Paul Chitnis - directeur van de Schotse lidorganisatie SCIAF - op. De benoeming is voor een periode van drie jaar.

CIDSE is een netwerk van vijftien katholieke ontwikkelingsorganisaties uit Europa en Noord-Amerika, die hun activiteiten zo veel mogelijk onderling afstemmen en daarnaast een krachtige internationale lobby voeren. Cordaid is lid van CIDSE.

CIDSE werd opgericht in 1967, het jaar waarin Paus Paulus VI zijn encycliek Populorum Progressio uitvaardigde. Hij riep hierin de mensheid op een einde te maken aan de wereldwijde ongelijkheid en armoede. René Grotenhuis refereerde bij zijn benoeming aan de uitvaardiging van deze encycliek: "Nu, 40 jaar later continueert CIDSE het werken aan deze Pauselijke oproep en is daarmee een belangrijke speler in het bereiken van de Millenniumdoelen, het financieren van ontwikkelingssamenwerking en gelijke handel. CIDSE is zich ook bewust van opkomende onderwerpen die een wereldwijde bedreiging kunnen worden als klimaatveranderingen en de overexploitatie van natuurlijke hulpbronnen".

René Grotenhuis is directeur van Cordaid en lid van het uitvoerende comité van CIDSE sinds 2003.





http://www.cidse.org