Politie Brabant-Noord

Jeugdige tasjesrovers bekennen ook woninginbraken en andere diefstallen

Schijndel, 18-01-2008

De Bossche politie hield afgelopen week twee Schijndelse jongens van 14 en 15 jaar en een 16-jarige Vughtenaar aan voor een tasjesroof in de Lepelstraat in 's-Hertogenbosch op 10 januari. Met deze aanhoudingen loste de politie niet alleen déze zaak op. Uit het vervolgonderzoek bleek namelijk dat de twee jongens uit Schijndel verantwoordelijk zijn voor meerdere strafbare feiten, waaronder een aantal woninginbraken in hun woonplaats. Deze jongens zijn allebei door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De Vughtenaar is inmiddels in vrijheid maar hij wordt wel verdacht van de straatroof.

De twee Schijndelse jeugdigen hebben onder andere bekend dat zij in november twee keer hebben ingebroken in een appartement in de Julianastraat en op 09 december in een woning aan het Molenhof. Ook bekenden zij een inbraak in een jeugdhonk in de Kluisstraat op 02 januari. Verder hebben ze in de eerste week van januari samen een fiets gestolen en meerdere malen diefstal gepleegd van emballage bij een café aan de Hoofdstraat. Tenslotte gaven ze toe in de periode november en december 2007 enkele keren onrechtmatig te hebben gecollecteerd in verschillende straten in Schijndel. Het opgehaalde geld staken ze in eigen zak.

De politie verdenkt de jongens van nog enkele andere misdrijven en de recherche is doende met een onderzoek daarnaar. De jongens zijn in een jeugdinrichting geplaatst.