Ingezonden persbericht


Een Mondriaan voor Amersfoort!

Op 22 oktober 2007 woedde een grote brand in de Elleboogkerk te Amersfoort. De gehele collectie met daaronder veel en bijzonder werk van Armando leek volledig verloren te zijn gegaan. Echter; in de weken na de brand werd op miraculeuze wijze, diverse werken onder de puinhopen van het museum vandaan gehaald. Vandaag is er weer goed nieuws vanuit Amersfoort voor kunstminnend Nederland !

De enige Mondriaan ooit in Amersfoort was Piet Mondriaan zelf. Al decennia behoort het ontbreken van een werk waarmee deze grote kunstenaar bekend is geworden, tot één van de grootste betreurenswaardigheden van deze stad.

Vanmiddag, 18 januari 2008 is door de burgemeester van Amersfoort, mevrouw A. van Vliet-Kuiper namens het museum het Mondraainhuis een recent ontdekt werk van Mondriaan in ontvangst genomen uit handen van meester schilder Geert Jan Jansen.

Deze nieuwe Mondriaan zal als onderdeel van een overzichts-expositie tot en met 29 februari 2008 te bezichtigen zijn bij:

Studio Back BV
Amsterdamseweg 14a
3812 RS Amersfoort
Tel.: 033-4611015

De expositie vertegenwoordigd hoogtepunten uit de moderne kunst van de vorige eeuw allen vervaardigd door meester vervalser Geert Jan Jansen.

Geert Jan Jansen wordt algemeen beschouwd als de grootste kunstvervalser van de 20e eeuw. Jarenlang heeft hij kunstkenners, taxateurs en verzamelaars op het verkeerde been gezet. Honderden werken heeft hij gemaakt van o.a. Appel, Chagall, Matisse, Dali, Miró, Picasso, Klimt, De Kooning, Warhol. Zelfs in musea hangen vervalsingen van Jansen, die tot de dag van vandaag voor echt worden aangezien.

Mondriaan, heeft hij die ook ooit nageschilderd? Jansen weet het niet meer. Hij heeft zoveel schilderijen gemaakt.

Het is alweer jaren geleden dat een zo groots opgezette expositie het werk van Geert Jan Jansen is georganiseerd. Op de expositie zijn c.a. 100 werken te zien.