Zie bijlage voor volledige persbericht in pdf formaat

Tv-zenders Sport1 & Film1 behalen met 330.000 recordaantal abonnees

Amsterdam, 18 januari 2008 - Digitale tv-zenders Sport1 en Film1 zijn in 2007, twee jaar na lancering, gegroeid tot 330.000 abonnees (+25%), het hoogste abonneecijfer dat met betaaltelevisie in Nederland ooit bereikt is. Hiermee zet de groei van beide zenders, na de overname van Canal+ en digitalisering van de zender, zich voort. De groei is vooral te danken aan het grote kwaliteitsaanbod aan films tegen een attractieve prijs en de uitbreiding van het internationale voetbal- en sportaanbod met Tele2 Voetbal. Sport1 heeft inmiddels geboden op de live-rechten voor de Eredivisie voor de komende vijf jaar.

Vooral de combinatie van Film1, Sport1 en Tele2 Voetbal wordt door de Nederlandse consument gewaardeerd, hetgeen blijkt uit het verwerven van ca. 100.000 nieuwe kabelabonnees sinds september.

Kwaliteit
Sport1 wil sportliefhebbers zo goed mogelijk bedienen door op alle beschikbare digitale media platformen aanwezig te zijn. Via digitale tv worden naast het 24-uurs hoofdkanaal tot zeven extra live-kanalen en een HD-kanaal aangeboden. Jaarlijks is zo'n 4.500 uur live sport op de tv-zender te zien. Op internet biedt Sport1 een portal met toegang tot live voetbalwedstrijden. Dit portal kende het afgelopen jaar een verdubbeling van het aantal unieke bezoekers en pageviews.

Daarnaast biedt Sport1 mobiele diensten via het vorig jaar aangekochte Sportsplaza en biedt het een interactief TV portal met nieuws, standen en de mogelijkheid tot stemmen. In het tweede kwartaal van dit jaar zal Sport1 beginnen met de introductie van Video On Demand, waarmee de kijker zelf samenvattingen van topwedstrijden, documentaires en dergelijke op aanvraag kunnen ophalen en bekijken.

Twee jaar Film1 Sport1
Algemeen directeur Jeroen Bergman: "Ik ben verheugd dat we inmiddels naar 330.000 abonnees zijn gegroeid, het hoogste aantal voor betaal-tv ooit. Onze naamsbekendheid is verder toegenomen tot 70% en zelfs 90% bij digitale kijkers. Het afgelopen jaar zijn we een succesvolle samenwerking met Tele2 aangegaan om kabelabonnees ook live Eredivisievoetbal te kunnen bieden. Inmiddels hebben we op de live Eredivisie-voetbalrechten geboden. Klanten hebben aangegeven kwaliteit en herkenbaarheid te waarderen van een partij die bewezen heeft sport op een goede manier op TV te kunnen brengen. Het is duidelijk dat live Eredivisievoetbal het beste tot zijn recht zal komen in een omgeving met internationaal voetbal en andere live sport. Eigen (HD) studiofaciliteiten en herkenbare toppresentatoren en analisten spelen daarbij een belangrijke rol. De kijker moet daarbij vrij zijn in de keuze van zijn digitale platform en niet beperkt worden tot een enkel specifiek platform."

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale TV-zender van Chellomedia; de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en video services. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd, waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij o.a. UPC, Casema, @Home, Multikabel, CAIW, Delta, Tele2 of via Canaal Digital.

Over Film1
Film1 (www.film1.nl) is een digitale tv-zender van Chellomedia: de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en video services. Film1 zendt 24 uur per dag vier filmkanalen zonder reclame uit en biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven - van kassuccessen tot onafhankelijke en arthouse-films. Film1 heeft exclusieve overeenkomsten met de meeste Hollywood-studio's, zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks en Disney. Film1 biedt eveneens een HDTV-kanaal zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Film1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij o.a. UPC, Casema, @Home, Multikabel, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digital.