SONY BMG artiest Mark Ronson schrijft muziekgeschiedenis

18/01/2008 17:09



Sony BMG Music Entertainment (Netherlands) BV



Het is voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis dat een single uitsluitend door digitale verkoop op nummer 1 terecht is gekomen. De single 'Valerie', de single van Mark Ronson featuring Amy Winehouse, is alleen digitaal verkrijgbaar bij diverse downloadshops en is dus niet als cd-single uitgebracht.

'Valerie', wat oorspronkelijk een nummer van de Britse band 'The Zutons' is, is tevens de best verkochte track bij Itunes. Daarnaast staat de single in de top 5 van de airplay charts. Zo was de single eerder al 'MTV Must See' en Alarmschijf bij Radio 538.

Afgelopen jaar heeft producer Mark Ronson zijn debuut album 'Version' uitgebracht. Dit album bevat opnieuw ingezongen covers door o.a. Lilly Allen, Robbie Williams en Amy Winehouse. Daarvoor was Ronson al bekend door het produceren van albums en singles van o.a. Christina Aguilera, Macy Gray, Amy Winehouse en Lilly Allen. Op 4 november 2007 was de DJ/ producer met zijn band in Nederland om in een vol Paradiso een fantastisch concert te geven.