CDA

Hessels: Eén GSM-tarief voor heel de Benelux

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken moet een proef op poten zetten om binnen de Benelux te komen tot één binnenlands tarief voor mobiel bellen.

Kamerlid Jos Hessels heeft dat deze week bepleit tijdens een overleg met de staatssecretaris over de telecommunicatiewet. Hessels: âDe afstand tussen Milaan en Palermo is vijf keer groter dan tussen Groningen en Luxemburg, maar bellen van Groningen naar Luxemburg is vijf keer duurder!â Hessels noemde dat âte gek voor woordenâ en vindt dat grensoverschrijdend bellen in de EU net zo duur zou moeten zijn als bellen binnen eigen land.

De tarieven binnen de Europese Unie zijn afhankelijk van staatsgrenzen. Dat is vooral nadelig voor mensen die in de grensstreken wonen. Als hun eigen telefoonaanbieder geen antenne heeft in de buurt, worden hun gesprekken vaak via het buitenland geleid en dat leidt tot onverwacht hoge kosten. De staatssecretaris heeft een experiment aangekondigd om inderdaad tot één lokaal tarief binnen de Benelux te komen.

---