Rechtbank 's-Gravenhage

Tussenvonnis in zaak tegen verdachte schietpartij Event Plaza

's-Gravenhage, 18 januari 2008 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag geen eindvonnis, maar een tussenvonnis uitgesproken in de strafzaak tegen de 25-jarige man die ervan verdacht wordt op 9 april 2007 op het parkeerterrein van partycentrum Event Plaza in Rijswijk te hebben geschoten op een 37-jarige man die later aan zijn verwondingen is overleden.

De rechtbank heeft in haar tussenvonnis bepaald dat de verdachte ter observatie in het Pieter Baan Centrum in Utrecht zal worden opgenomen waar nader onderzoek moet worden gedaan naar zijn persoonlijkheid, geestvermogens en toerekeningsvatbaarheid ten tijde van de schietpartij.

De rechtbank volgt met deze beslissing het advies van de psycholoog en de psychiater die rapporten hebben uitgebracht over de verdachte. Daarbij heeft de rechtbank in aanmerking genomen dat het hier gaat om verdenking van een zeer ernstig feit en dat verdachte in het verleden al eens de maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel) opgelegd heeft gekregen. Toen zou sprake zijn geweest van een gedragsstoornis.

Daarnaast wil de rechtbank dat het eerste en tweede politieverhoor van verdachte op 9 april 2007, die met audioapparatuur zijn opgenomen, letterlijk worden uitgewerkt en aan het dossier worden toegevoegd.

De behandeling van de zaak zal op een nader te bepalen datum, binnen drie maanden, worden hervat.

Het tussenvonnis is te vinden onder onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BC2220


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 18 januari 2008