Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 18 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 18-01-2008

Politie houdt lastige klant aan

Purmerend, 18 januari 2008

De politie heeft gisteren een 40-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging van twee personeelsleden van een supermarkt aan het De Vriesplein in Purmerend.

De cassière meldde bij haar chef dat zij was lastig gevallen door een man. De bedrijfsleider verzocht de man om de winkel te verlaten. Die weigerde en uitte bedreigingen aan het adres van de bedrijfsleider, die vervolgens de politie waarschuwde.

De man sloeg beledigende taal uit richting de agenten en weigerde zich te legitimeren. Toen de man zich uit de voeten wilde maken, werd hij door de agenten geboeid en overgebracht naar het bureau. Daar is aangifte tegen hem opgemaakt. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, belandde in de cel, aangezien hij onhandelbaar was en niet gehoord kon worden.

Twee leerlingen naar politiebureau

Purmerend, 18 januari 2008

Woensdagmiddag ontving de politie een melding van mishandeling van een 13-jarige leerlinge van een school aan Bergmolen in Purmerend door twee 16-jarige schoolgenoten. De twee meisjes worden er van verdacht het slachtoffer geslagen en geschopt te hebben. Bovendien is het meisje bij de keel gegrepen.

Volgens het slachtoffer was een opmerking van haar de aanleiding voor de mishandeling. Ze maakte de opmerkingen nadat ze in het toilet door een van de twee verdachten met de mobiele telefoon zou zijn gefotografeerd. Het slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan en de twee verdachten zijn op het bureau Waterlandlaan gehoord. Een van de verdachten ontkent elke betrokkenheid bij de mishandeling. De andere verdachte verklaarde dat ook het slachtoffer klappen uitdeelde.

De ouders van de twee verdachten zijn in kennis gesteld en hun mobiele telefoons zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn opgenomen in het Cliënt-Volgsysteem Jeugdcriminaliteit.

Politie zoekt getuigen gewapende overval Super de Boer

Middenbeemster, 18 januari 2008, 07:55 uur

De Centrale Recherche onderzoekt een gewapende overval van vrijdagochtend 18 januari op een filiaal van Super de Boer aan de Rijperweg in Middenbeemster. Iets voor half acht opende een personeelslid het rolluik van de zij-ingang. Vervolgens werd zij bedreigd door gemaskerde mannen met vuurwapens die de supermarkt binnengingen. Het overige aanwezige personeel werd ook bedreigd en de kluis moest worden opengemaakt. Niemand raakte gewond. Iets voor acht uur gingen de drie in het zwart geklede daders er met een geldbedrag in onbekende richting vandoor. De politie heeft sporenonderzoek verricht, getuigen gehoord en een buurtonderzoek gehouden. Het is goed mogelijk dat de daders de supermarkt de afgelopen tijd in de

gaten hebben gehouden. Graag komt de politie in contact met mensen die de afgelopen tijd, en met name vrijdagochtend, iets verdachts hebben gezien in of bij de winkel. Zij kunnen contact opnemen met de Centrale Recherche via, 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.