Ingezonden persbericht


Persbericht, 18 januari 2008 2008/01

KWART MILJOEN BEZOEKERS IN ZUIDERZEEMUSEUM
In 2007 heeft het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen 252.319 bezoekers ontvangen. Het bereikte aantal betekent een aanzienlijke stijging van 30.000 bezoekers ten opzichte van 2006. De verwachting is dat de groei zich dit jaar zal voortzetten. Zeker gezien het 60-jarig jubileum van het Zuiderzeemuseum dat op verrassende wijze vanaf half mei gevierd zal worden.

Het Zuiderzeemuseum staat voor een bijzondere uitdaging. Na zestig jaar traditie als cultuurhistorisch museum is het nu tijd voor een ander profiel. Het statische museum maakt plaats voor een dynamische publieksgerichte museale ervaring, die verder gaat dan het verleden van de Zuiderzee. Het museum legt verbanden, zoekt de wereld op en toont Nederland in al zijn facetten: kunst, cultuur, ontwerp, erfgoed, design en geschiedenis.

Het land van water wordt opnieuw veroverd. Het zestigjarige jubileum gaat samen met een profiel van een toegankelijk, laagdrempelig en open museum. Daartoe is een groep buitenstaanders, bekende en minder bekende Nederlanders, gevraagd om een tentoonstelling, installatie of activiteit voor het museum te ontwikkelen. Het jubileumjaar wordt op 14 mei 2008 geopend door R.H.A. Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


---

Noot voor de redactie,