Gemeente Twenterand


In het weekend geen werkzaamheden
Verdere berichtgeving via de website van de gemeente

Het saneerbedrijf is druk bezig de asbest op te ruimen. De werkzaamheden vorderen maar nemen veel tijd in beslag. Ook vandaag zijn er weer enkele delen in het afgezette gebied vrijgegeven. Om praktische redenen worden de hekken echter niet verplaatst.

Werkzaamheden in het weekend
Op zaterdag en zondag wordt er door het saneerbedrijf niet gewerkt aan het opruimen van de asbest. De mensen van het saneerbedrijf hebben de afgelopen week hard en lang gewerkt. Om arbo-technische redenen en om de kwaliteit van de werkzaamheden niet in gevaar te laten komen, wordt er in het weekend niet gewerkt. Maandag zullen de opruimwerkzaamheden weer verder gaan.

Berichtgeving
Vandaag is het saneerbedrijf nog bezig asbest op te ruimen. De hekken van het afgezette gebied worden echter niet verplaatst. In het weekend wordt er niet gewerkt. Dit weekend zal er dan ook geen nadere berichtgeving aan de bewoners zijn. Mocht hier toch dringend aanleiding voor zijn, zal berichtgeving plaatsvinden via de site van de gemeente Twenterand www.twenterand.nl.

Brief bewoners
Vanmiddag stuurt de gemeente nog een brief aan de bewoners in Vroomshoop. Deze brief wordt verzonden aan zowel de mensen in het afgezette als het inmiddels vrijgegeven gebied. In principe zal dit de laatste rechtstreekse brief aan de bewoners zijn. Verdere actualisatie van informatie gebeurt via de website van de gemeente Twenterand. Ook als er maandag weer gebieden vrijgegeven worden, wordt dit op de site vermeld. In ieder geval zal er begin volgende week, uiterlijk dinsdag, een bericht gepubliceerd worden over de afvalinzameling.

Openbaar groen vrijgegeven gebied
Voor vrijgegeven gebied geldt dat straten en openbaar groen schoon zijn.

Neem geen asbest mee naar binnen en ga niet zelf opruimen De boodschap blijft: Geen asbest mee naar binnen nemen. Om verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen is het belangrijk dat inwoners de asbest niet van buiten mee naar binnen nemen. Inwoners moeten daarom hun schoenen bij de deur met een borstel en een emmer sop goed reinigen voordat ze naar binnengaan. Ook na het schoonmaken is het verstandig om niet met de schoenen door het huis te lopen. Als inwoners deze maatregelen in acht nemen is er weing kans op verspreiding van de asbestdeeltjes.

Voor vragen over het al of niet eten van groenten uit de eigen tuin of medische vragen in relatie tot de asbestdeeltjes kunnen inwoners bellen met de GGD. Dit kan op telefoonnummer 0900-2777777.