Rijkswaterstaat

Persbericht

Datum
18 Januari 2008

Vrachtwagens eerder terug op de Hollandse Brug

Rijkswaterstaat verwacht begin april de eerste rijstrook klaar te hebben voor het vrachtverkeer over de Hollandse Brug. Dat betekent dat al het vrachtverkeer vanuit Almere in de richting Amsterdam weer gebruik kan maken van de brug. Uiterlijk 1 juli 2008 is de brug ook in de andere rijrichting (richting Almere) weer toegankelijk voor het vrachtverkeer.

Tot oktober van dit jaar wordt er nog op de brug gewerkt en is er nog overlast voor het verkeer. Dat betekent dat de huidige wegindeling tot oktober van kracht blijft: twee rijstroken in beide richtingen en een wisselstrook in de spitsrichting.

Dankzij een 400 lange meter bouwtent op de brug kan er 16 uur per dag aan de brug worden gewerkt. Hierdoor ontstaat er geen vertraging door weersomstandigheden. In de bouwtent wordt aan de verbreding en versterking van de weg gewerkt. Vandaag is het storten van het beton van de eerste strook afgerond.

De mobiliteitsmaatregelen blijven voorlopig van kracht. In totaal doen circa 1.400 automobilisten mee aan het project FileMijden A6, waarbij Rijkswaterstaat een financiële beloning toekent aan de deelnemers die minder vaak dan voorheen over de brug rijden. Met dit aantal heeft Rijkswaterstaat haar aanvankelijke doelstelling van 1.000 automobilisten ruimschoots overschreden. Verder maken ongeveer 700 mensen gebruik van de gratis OV pas (A6 Bereikbaar pas) en de Vanpool. De ponten blijven tot eind juli beschikbaar voor (brom)fietsers en het vrachtverkeer tot 12 meter.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden aan de Hollandse Brug is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

///////////////////////////



Rijkswaterstaat