Leefbaar Rotterdam

vrijdag, januari 18, 2008

Eetwijk definitief ter ziele

Restaurant Solo in de Afrikaanderwijk is net als Het Gemaal definitief dicht. Het concept om leerwerkprojecten in een zwakke wijk te zetten behoeft, met het ter ziele gaan van Eetwijk, wel enige herziening.

Het prestigieuze project eetwijk is mislukt omdat de gemeente niet met echte horeca ondernemers in zee is gegaan zei interim-directeur Stenfert-Kroese van het Restaurant Solo onlangs in een interview met het AD/Rotterdams Dagblad. Ook dit restaurant is er, in navolging van Het Gemaal, niet in geslaagd een nieuwe geldschieter te vinden. Van de door wethouder Schrijer aangekondigde heropening van het Gemaal vóór de feestdagen, is evident ook weinig terecht gekomen. Het project eetwijk is inmiddels omgedoopt tot Eat & Meet en onderdeel van het Pact op Zuid. Beiden werden met veel bombarie aangekondigd maar het wachten is op de eerste concrete resultaten.

Het hele project heeft de gemeente minimaal tachtigduizend euro gekost, maar waarschijnlijk dankzij verkapte subsidies aanzienlijk meer. De teloorgang van het project is ook vervelend voor het Albeda College dat op deze manier leerlingen een nuttige stage wilde geven. De meeste leerlingen hebben in de tussentijd gelukkig wel een andere stageplek gekregen.

Leefbaar Rotterdam attendeerde het college al in oktober vorig jaar op de onbevredigende gang van zaken en in november zijn er door Leefbaar raadslid Hennie van Schaik schriftelijke vragen gesteld. In de vragen werd onder meer vermeld dat de publieke belangstelling enigzins tegenviel. Een gegeven dat door Stenfert Kroese werd bevestid. De wethouder zag het anders: De waarnemingen ter plaatse stroken niet met de realiteit zoals wij die kennen zo viel te lezen in de beantwoording door het college. Ofwel: als de realiteit niet overeenkomt met de theorie dan behoeft de realiteit bijstelling.

Door frans groenspaan op 2008 01 18

Het(s)Linkse kamp en de politiek is hardleers. De maakbare maatschappij is inmiddels allang voorbij en nog altijd zijn de onnozelen bezig te proberen in te spelen op incourante kwaliteit. De opleiding voorziet niet in dit soort geneuzel. De huidige maatschappij vraagt het beste van het beste om te overleven. En geen hiphop kokjes die om meer aandacht vragen dan hun clientèle.
Ergo, de omgekeerde wereld.

Dit kon men al 2 jaar geleden voorspellen.
Page 1 of 1 pages
Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.