Gemeente Venlo


Burgemeester loopt stage bij regionale ambulance

18-1-2008

Om kennis te maken met de dagelijkse praktijk van de Regionale Ambulance Voorziening Limburg-Noord (RAV), zal burgemeester Hubert Bruls op vrijdag 18 januari een middag met de medewerkers meedraaien. En als de situatie zich voordoet, ook meegaan naar een incident. Uiteraard slechts als observator, aldus Bruls.

De burgemeester zal zich op de standplaats Venlo door diverse medemerkers van de RAV laten informeren, zoals de ambulanceverpleegkundige en de ambulancechauffeurs. Bij een oproep voor een spoedmelding zal ook de burgemeester mee ter plaatse gaan. Uiteraard niet om mee te werken, ieder zijn vak immers, benadrukt Bruls, maar om de praktijk van zo dichtbij mogelijk te ervaren.

Tijdens de grootschalige oefening Daylight op 8 december jl. in en voor de tunnel bij Roermond op de nieuwe A73 zagen de betrokken ambulancediensten zich voor de opgave gesteld om in het kader van traumazorg bij ongevallen en rampen op de juiste wijze om te gaan met honderden Lotus-slachtoffers.

Een extreme situatie die hopelijk nooit zal plaatsvinden, zegt burgemeester Bruls. Maar wat er bij de oefening Daylight op zeer grote schaal gebeurde, vindt op kleine schaal in principe elke dag plaats. Ik vind het bewonderingswaardig hoe de mannen en vrouwen van de ambulancediensten hiermee omgaan. Dat maakt deze stage voor mij extra interessant.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490