Provincie Flevoland



Historische luchtfotos zijn weer bereikbaar voor publiek

De historische luchtfoto's zijn vanaf vrijdagavond 18 januari weer toegankelijk voor publiek. De belangstelling voor de historische luchtfoto's, die de provincie Flevoland twee weken geleden op haar website heeft gezet, bleek zo overweldigend dat er technische problemen ontstonden. Ze rekende op een grote belangstelling voor de luchtfoto's maar aantallen van 100.000 hits per dag waren niet te voorzien. De provincie Flevoland heeft meteen maatregelen getroffen en de problemen zijn nu opgelost.

De provincie heeft het bureau Imagem ingeschakeld. De website is nu gehost op een krachtige server in Utrecht die meer dan voldoende bandbreedte heeft om een zeer groot aantal bezoekers aan te kunnen. Daarnaast zijn er een aantal technische wijzigingen aangebracht waardoor het systeem veel sneller oplaadt.

Vanaf 1947 tot heden zijn er luchtfoto's gemaakt. Aan de hand van deze foto's is de ontwikkeling van Flevoland in detail te volgen. Van geen enkele andere provincie in Nederland zijn luchtfoto's gemaakt van het prille begin tot heden, van water tot land. De grootstedelijke ontwikkeling van Almere is bijvoorbeeld jaarlijks te volgen. De luchtfoto's bevatten een schat aan informatie en worden professioneel gebruikt voor natuur- en landschapbeheer, cultuurhistorie en archeologie. Door plaatsnaam, straat en huisnummer in te toetsen zijn alle plekken in Flevoland te vinden en met behulp van een tijdsbalk kunnen mensen zelf selecteren welk jaartal ze willen raadplegen. Als extraatje kunnen mensen ook een e-card sturen van hun favoriete plek in Flevoland.

De provincie nodigt iedereen uit om de luchtfoto's te bekijken op provincie.flevoland.nl