Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Studentenwintersport organiseert de grootste wintersportreis voor studenten

Van 18 januari tot en met 27 januari 2008 organiseert de StuWi de Studentenwintersport 2008. Samen met 10 studenten universitaire sportraden gaat de StuWi de grootste Nederlandse wintersportreis voor studenten neerzetten.

De studentenwintersport bestaat al vanaf 2002 en is sindsdien gegroeid tot dik 900 deelnemers in 2007. Dit jaar verwacht de organisatie een aantal van 1000 deelnemers omdat er dit jaar in totaal tien Sportraden in de organisatie zullen participeren. Met 1000 deelnemers zou de Studentenwintersport de grootste (wintersport-)reis van Nederland zijn.

De Studentenwintersport vindt plaats in Les Menuires in het skigebied Les 3 Vallées in de Franse Alpen. Voor dit dorp is gekozen vanwege haar goede faciliteiten en haar ligging in een van de mooiste skigebieden van Frankrijk.

Het doel van de reis is om Studenten laagdrempelig kennis te laten maken met wintersporten
De organisatie tracht door te onderhandelen met touroperators tot een scherpe prijs te komen. Daarnaast zorgt de organisatie voor een "goed gevuld programma" gedurende 10 dagen zoals de officiële Nederlandse Studenten kampioenschappen (NSK) voor Skiërs, diverse clinics voor gevorderde skiërs en snowboarders en voor de wat meer recreatieve wintersporters, het kampioenschap reetsleeën of sneeuwtijgeren. De hoogtepunten voor alle deelnemers, zo blijkt uit voorgaande jaren, zijn de feesten die tijdens de reis gehouden worden.

De inschrijvingen van de Nederlandse Studentenwintersport starten op 1 oktober en zijn geopend tot 26 november 2007.

Voor meer informatie kijk op www.studentenwintersport.nl

Of neem contact op met Wouter: wouter@studentenwintersport.nl

Stichting Studentenwintersport ­ KvK Eindhoven 17159139 - Giro 9676984 Postbank Eindhoven organisatie@studentenwintersport.nl ­ www.studentenwintersport.nl


---- --