Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

7 januari 2008

Volleybalsupporters Noord-Nederland op missie naar Duitsland

Vrijdag 18 januari vertrekken tientallen volleybalsupporters uit het Noorden van ons land richting het Duitse Halle. Hun missie: het Nederlands Damesteam naar de Olympische Spelen toeschreeuwen.

Van 15 t/m 20 januari speelt Oranje voor een laatste ticket naar Beijing tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Samen met teams als Rusland, Duitsland, Polen en Servië moeten de dames uitmaken wie recht heeft op deze laatste kans. Als het aan de Oranje-supporters ligt, zal daar geen twijfel over bestaan: "we" zijn er gewoon bij in het Verre Oosten.

De busreis naar Halle is een initiatief van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) regiokantoor Noord. Eerder al bleek dat er voldoende animo is voor dit soort Oranje-trips. In oktober van vorig jaar waren het ruim 80 supporters die vanuit het noorden richting het Pré OKT in Eindhoven reden om Oranje van voldoende vocale steun te voorzien.

Oranje is ingedeeld in een poule met Polen, Turkije en gastland Duitsland. Op vrijdag 18 januari, de dag van de busreis, zal Oranje spelen tegen gastland Duitsland (20.00 uur). In het hol van de leeuw zal daar dus een belangrijke strijd geleverd worden. Ter opwarming kunnen de supporters zich vergapen aan de ongetwijfeld zeer spannende wedstrijd tussen Rusland en Servië (17.30 uur).

Liefhebbers kunnen zich nog steeds opgeven voor de busreis naar Halle. De kosten bedragen slechts E 35,- voor volwassenen en E 25,- voor jeugd. Dit is inclusief toegangskaartje en T-shirt. Opgeven kan nog t/m zondag 13 januari a.s. via www.noord.nevobo.nl.

De bus zal rond 13.00 vertrekken.
De opstapplaatsen zijn:

13.00 Heerenveen - Abe Lenstra Boulevard / Sportstad

13.40 Meppel - McDonalds

14.00 Hoogeveen - Hotel Hoogeveen

14.30 Emmen

EINDE BERICHT