Port of Rotterdam

Eerste resultaat meerjarige samenwerking Nederlands Fotomuseum en Havenbedrijf Rotterdam Expositie toont 'laatste blik' op Maasvlakte 2

10-01-2008

Van 18 januari tot 2 maart toont het Nederlands Fotomuseum een reeks foto's van Dorothée Meyer. Zij bivakkeerde de afgelopen zomer aan de rand van de Maasvlakte om haar visie op het gebied vast te leggen. Het Fotomuseum toont het resultaat onder de noemer 'Een laatste blik. Op de grens van land en zee, straks Maasvlakte 2'. Het zijn tien grote foto's waarin het landschap aan de rand van de haven tegelijkertijd als poëtisch en bevreemdend wordt geportretteerd.

De serie voor 'Een laatste blik' is gemaakt in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. Tot en met 2013, het jaar waarin het eerste deel van Maasvlakte 2 in bedrijf is, krijgt jaarlijks minimaal één beeldend kunstenaar opdracht om een aspect van het Maasvlakte-project te verbeelden. Door deze opdrachten zal een reeks kunstenaars de komst van Maasvlakte 2 volgen. Hun invalshoeken zullen divers zijn en liggen op dit moment nog niet vast. Zij kunnen laten zien wat de landaanwinning betekent voor wie er werkt of in de buurt woont. Zij kunnen vastleggen hoe er geleefd of gerecreëerd wordt. Hoe het land boven water komt. Etc. Zo moeten mooie, spannende en prikkelende beeldverhalen tot stand komen die Maasvlakte 2 laten zien door de ogen van de kunstenaars. Al die verhalen samen vormen de uitkomst van het Beeldproject Maasvlakte 2: de culturele dimensie van de fysieke landaanwinning.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.