Gemeente Delft

Leerlingen Grotius adviseren gemeente over toekomst Delftse Hout

Afgelopen vrijdag 18 januari vroeg wethouder Anne Koning leerlingen van het Grotius College om mee te denken over de toekomst van de Delftse Hout. Eind maart presenteren de leerlingen hun advies aan de gemeente.

Jongeren zijn één van de partijen waarmee de gemeente praat over de gebiedsvisie voor natuur- en recreatiegebied de Delftse Hout. Uit gebruikersonderzoeken blijkt dat er behoefte is aan speciale voorzieningen voor jongeren. Gemeente en leerlingen nemen het vraagstuk serieus. De leerlingen richten een duurzaam adviesbureau op en de gemeente treedt op als opdrachtgever. De gemeente verwerkt het advies van de leerlingen in de gebiedsvisie. Op deze wijze kunnen de jongeren echt invloed uitoefenen op hun eigen omgeving.

In de gebiedsvisie voor de Delftse Hout komt te staan hoe het gebied er over ongeveer 20 jaar met betrekking tot natuur, recreatie en verkeer uit moet zien. De verwachting is dat de visie eind dit jaar officieel wordt vastgesteld.

Rector Otten is blij met de vraag van de gemeente. Het project sluit naadloos aan bij de onderwijsvisie van het Grotius: minder leren uit boeken en meer uit de praktijk. De gemeente spreekt ook met ondernemers, natuur- en milieuorganisaties, sportverenigingen, scouting en andere betrokkenen. Het is de uitdaging om de verschillende aspecten te integreren, elkaar te laten versterken en conflicten te vermijden of op te lossen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft