Gemeente Hoorn


Afsluiting deel Provincialeweg

11 januari 2008 - Vanaf vrijdagavond 18 januari 19.00 uur tot en met maandagochtend 21 januari 5.00 uur wordt een deel van de Provincialeweg afgesloten. Dit is nodig omdat er werkzaamheden plaatsvinden voor de aanleg van de turborotonde. Het gaat om het gedeelte van de Provincialeweg tussen het Keern en de (oostelijke) rotonde voor de A7. Alle rijbanen in beide richtingen worden afgesloten. Het is dus niet mogelijk om vanaf de A7 via afrit 8 Hoorn binnen te rijden en niet mogelijk om via de Provincialeweg de A7 op te rijden. Het Esso tankstation en het McDonalds restaurant zijn niet bereikbaar via de Provincialeweg, maar wel via afrit 8 van de A7. Alleen bij slechte weersomstandigheden gaat de afsluiting niet door, omdat er dan niet gewerkt kan worden aan de rotonde.

Het verkeer wordt omgeleid: Verkeer op de A7 komend vanuit het noorden wordt via afrit 9 (Hoorn-Noord), de Westfrisiaweg, de Wogmergouw en het Keern omgeleid naar de Provincialeweg. Dit is omleidingroute A. Verkeer op de A7 komend vanuit het zuiden wordt via afrit 7 (Hoorn-West), de Venneweg, de Middelweg, de Weel en het Keern omgeleid naar de Provincialeweg. Dit is omleidingroute C. Verkeer op de Provincialeweg komend vanuit het oosten wordt via de Zwaagmergouw, de Berkmergouw, de Wogmergouw en de Westfrisiaweg omgeleid naar de A7. Dit is omleidingroute B.

Om het verkeer in goede banen te leiden, zetten de gemeente en de politie op zaterdag 19 januari bij de drukke kruispunten verkeersregelaars in.