Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dame Mary Perkins aanwezig bij opening nieuwe winkel in Roosendaal

Specsavers viert 1000ste winkelopening wereldwijd

Roosendaal, 21 januari 2008 - Specsavers vierde op 18 januari in Roosendaal de opening van haar 1000ste winkel wereldwijd met een groot feest. De nieuwe winkel in winkelcentrum Roselaar in Roosendaal trakteerde het winkelend publiek de hele dag op feestelijke activiteiten. Oprichtster van Specsavers, Dame Mary Perkins, kwam speciaal naar ons land voor het verrichten van de opening. Met haar aanwezigheid onderstreept Specsavers het belang van de Nederlandse markt en de sterke groei die de organisatie in ons land doormaakt.

"Het openen van de 1000ste winkel van Specsavers wereldwijd hier in Roosendaal is een heel bijzondere gebeurtenis. Zeker als de oprichtster van het bedrijf - die onlangs zelfs geridderd is - langskomt. Alle reden om een leuke, feestelijke actie op touw te zetten, waarbij we iedereen de gelegenheid bieden kennis te maken met de kwaliteit en professionaliteit van Specsavers", vertelt Wouter Hendriks, die met vijftien jaar ervaring een door de wol geverfde opticien is. Samen met retailpartner Ruud De Clercq heeft Hendriks een team van vier enthousiaste en professionele medewerkers aan zijn zijde.

Snelle groei in Nederland
Voor de Specsavers Groep is opening van de 1000ste winkel wereldwijd een belangrijke mijlpaal. "Nederland is één van de landen waar de organisatie het hardst groeit. We zijn hier sinds 1997 nadrukkelijk aanwezig op de optiekmarkt en hebben sindsdien 86 winkels in het hele land geopend. Bovendien werken we hard aan de professionalisering van de oogzorg", vertelt Mary Perkins. "Vooralsnog is Nederland één van de weinige landen binnen Europa waar geen bescherming geldt voor het beroep opticien. Als één van de weinige aanbieders in de Nederlandse optiekmarkt hanteert Specsavers als standaard dat haar opticiens minimaal een diploma hebben van een MBO-optiekopleiding."

Sinds de start van Specsavers in Nederland zijn circa 2 miljoen brillen verkocht en is sprake van een duidelijke trend in het aanbod van brillen. "Nederland is echt een markt voor trendy brillen. We proberen vaak hier of een nieuw model aanslaat, want Nederlandse mannen en vrouwen durven net iets meer als het op brillen aankomt en experimenteren bijvoorbeeld volop met vormen en kleuren", aldus Perkins.

Drukbezocht winkelgebied
De nieuwe Specsavers-winkel bevindt zich op een centrale locatie in het hart van het winkelgebied van Roosendaal. Hendriks: "Onze winkel bevindt zich in winkelcentrum Roselaar. Het winkelpand bevindt zich op een hoek en is zeer toegankelijk. We zitten middenin een drukbezocht en gezellig winkelgebied. Klanten kunnen bij ons terecht voor een uitgebreide oogmeting en advies door een gediplomeerde opticien of contactlensspecialist, een service waarvan we erg veel verwachten. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!"

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal ruim 1000 winkels, waarvan op dit moment 86 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 7,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht