Gemeente Twenterand


Boodschap blijft; neem geen asbest mee naar binnen Planning schoonmaakwerkzaamheden afgezette gebied nog niet bekend

In Vroomshoop is het saneerbedrijf druk bezig om het resterende afgezette gebied in één keer schoon te maken. Dit houdt in dat straten, trottoirs, daken, tuinen en openbaar groen tegelijkertijd onder handen worden genomen. De werkzaamheden vorderen maar nemen veel tijd in beslag. Een betrouwbare planning kan volgens het saneerbedrijf en een extern deskundige op dit moment nog niet worden gegeven. Dit betekent dat de werkzaamheden nog de komende twee tot drie weken in beslag nemen. Zodra de concrete planning bekend is wordt deze planning gepubliceerd op de website van de gemeente Twenterand (www.twenterand.nl).

Het afgezette gebied
De omvang van het afgezette gebied is op dit moment onveranderd. Dit betekent niet dat mensen binnen het afgezette gebied binnen hoeven te blijven. Als zij de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen kunnen zij zich vrij bewegen. Binnen het afgezette gebied mag nog niet met auto's gereden worden. Auto's die het gebied verlaten worden niet meer toegelaten in het gebied.

Parkeren Julianaplein
Op dit moment wordt erg veel geparkeerd op het Julianaplein. Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen en rekening te houden met het winkelend publiek wordt de inwoners uit het afgezette gebied verzocht om vooral overdag ook gebruik te maken van de andere parkeergelegenheden in de omgeving.

Trein en openbaar vervoer
Syntus zet bussen in op het traject Almelo-Mariënberg. Opstapplaats voor de bussen is gemaakt op het kruispunt Vriezenveense Weg - Europasingel nabij de Puntbrug. Waarschijnlijk kan het treinverkeer vrijdag a.s. weer op gang komen.

Afvalinzameling
De GFT-inzameling in het afgezette gebied van vrijdag 18 januari 2008 vervalt. Het afval wordt twee weken later via de reguliere afvalinzameling ingezameld. Bij inwoners die afgelopen maandag nog in het afgezette gebied zaten en nu niet meer, wordt het GFT-afval volgende week maandag 21 januari opgehaald.

Neem geen asbest mee naar binnen
Geen asbest mee naar binnen nemen, dat blijft de boodschap. Om verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen is het belangrijk dat inwoners de asbest niet van buiten mee naar binnen nemen. Inwoners moeten daarom hun schoenen bij de deur met een borstel en een emmer sop goed reinigen voordat ze naar binnengaan. Ook na het schoonmaken is het verstandig om niet met de schoenen door het huis te lopen. Als inwoners deze maatregelen in acht nemen is er weing kans op verspreiding van de asbestdeeltjes.

Voor vragen over het al of niet eten van groenten uit de eigen tuin of medische vragen in relatie tot de asbestdeeltjes kunnen inwoners bellen met de GGD. Dit kan op telefoonnummer 0900-2777777.