Succesvolle Fast Fit Lifestyle trainingsmethode nu ook in Eindhoven


EINDHOVEN, 20080118 -- Na het succes van de vestiging in Amsterdam heeft Fast Fit begin januari een tweede center aan de Willemstraat 22 in Eindhoven geopend. `Fast Fit, the most effective workout center' heeft zich ruimschoots bewezen: fit worden in slechts 8 minuten per dag, driemaal per week, blijkt voor vrijwel iedereen mogelijk. Het concept is gebaseerd op de ROM machine (Range of Motion). Dit apparaat is in de Verenigde Staten ontwikkeld en in Nederland uitvoerig door TNO getest. De testresultaten laten zien dat een training van 8 minuten op de ROM machine gelijk staat aan een effectieve - conventionele - trainingstijd van circa 1,5 uur.

De oprichters Jaco en Pieter Sybrandy zijn ervan overtuigd dat het lifestyle concept ook in Eindhoven zal aanslaan. "Eindhoven is bij uitstek een stad voor Fast Fit: dynamisch, met inwoners die een druk leven leiden en weinig tijd hebben, maar wel belang hechten aan een goede conditie en gezondheid".
De nieuwe vestiging ligt aan een uitvalsweg van het centrum en parkeergelegenheid is uiteraard aanwezig.

Het center:
De totale oppervlakte van Fast Fit Eindhoven is zo'n 650 m². Het interieur is modern, fris en gericht op privacy. Naast de ROM machine kan gebruik gemaakt worden van de modernste ontspanningsapparatuur: 3 massagebanken, 4 ultra moderne solaria, 10 infraroodsauna's en 4 massagestoelen. Voor de begeleiding zijn continu personal coaches aanwezig.

De ROM Machine en HIT-training
De workout op een ROM machine is gebaseerd op de principes van de zeer effectieve High Intensity Training (HIT). Boven- en onderlichaam worden elk vier minuten getraind volgens zogenaamde isokinetische principes: met continue, vloeiende bewegingen tegen een zware weerstand in. In deze vier minuten verricht het lichaam een inspanning die normaal alleen bij een lange training wordt gehaald. De oorzaak: intensiteit van de oefening en het (wetenschappelijk aangetoonde) gegeven dat bij inspanning op de ROM machine circa 80% van alle spiergroepen wordt gebruikt.

TNO onderzoek
TNO heeft in 2006 de effectiviteit van de fysieke fitheidtraining op de ROM machine onderzocht. Gedurende een testperiode van twee maanden, trainden zestien personen driemaal per week intensief, gedurende 2x4 minuten. Met opvallend resultaat:
- toename van het uithoudingsvermogen met 72 procent
- toename van 9,7 procent van de dynamische en 5,2 procent van de statische spierkracht
- toename van 3,5 procent van de zuurstofopname
- afname van het vetpercentage met 3,5 procent
De officiële conclusie van het wetenschappelijk onderzoek luidde:
'Training op de ROM machine zorgt bij ongetrainden voor een toename van de fysieke fitheid. In vergelijking met een conventioneel laag- of middelintensief trainingsprogramma is training op de ROM machine tijdsefficiënter in het vergroten van de maximale zuurstofopname. Tijdens het onderzoek deden zich geen blessures voor.'

Meer informatie over Fast Fit: kijk op www.ff-fastfit.com.