Moeders sturen zonen op singlereis


OOSTERHOUT, 20080118 -- Singlereizen zijn niet alleen populair bij de single zelf, maar genieten ook de warme belangstelling van moeders met alleenstaande zonen. Dit blijkt uit gegevens van verschillende single reisaanbieders welke vertegenwoordigd waren op de onlangs gehouden vakantiebeurs.

Aarzelende mannen
Ondanks de groeiende belangstelling voor singlereizen gaan lang niet alle vrijgezellen even actief op zoek naar hun ideale vakantie. Zeker die van het mannelijke geslacht aarzelen nog een beetje. Uit gegevens van organisaties zoals Mates & Dates, One2gether Travel en Cirkel Vakanties komt naar voren dat het veelal de moeders van deze mannen zijn die hier graag verandering in aanbrengen. Dit jaar trokken zij zelf de stoute schoenen aan en gingen tijdens de vakantiebeurs op zoek naar geschikte reizen voor hun alleenstaande zonen.

Zonen versus dochters
Opmerkelijk detail is dat er voor de single dochters in kwestie nauwelijks werd geïnformeerd. Blijkbaar behoeven zij naar de maatstaven van hun moeder weinig tot geen extra stimulans om over te gaan tot het boeken van een singlereis. Volgens de aanwezige reisaanbieders werd er niet eerder zo opvallend en geregeld geïnformeerd naar de reismogelijkheden voor het alleenstaande mannelijke kroost als dit jaar.

Assertieve moeders
De verklaring voor deze ontwikkeling is volgens Monique Johann van Online Magazine Singlessite.nl te vinden in een combinatie van factoren: "Ten eerste willen moeders van oudsher het beste voor hun kind, ook al zijn ze lang en breed volwassen. Daarnaast zien ze hun kinderen op de lange termijn liever niet alleen, maar bij voorkeur samen met een partner. Zonen ondernemen op dit gebied, in tegenstelling tot de dochters, blijkbaar te weinig naar de zin van hun moeder. Als zij van mening zijn dat ze een zetje in de goede richting nodig hebben zullen ze dit zeker niet nalaten."

Maatschappelijk geaccepteerd
Dat georganiseerde romances nu niet bepaald de insteek zijn van deze singlereizen speelt voor de moeders nauwelijks een rol. "De mogelijkheid op een bijzondere ontmoeting is in potentie aanwezig. Dat is voor hen wat telt. Dat het fenomeen singlereizen, evenals online dating, inmiddels breed maatschappelijk wordt geaccepteerd als een volwaardige, laagdrempelige en vrijblijvende manier om andere singles te ontmoeten is ook deze moeders niet ontgaan en zal dus beslist een rol spelen in deze ontwikkeling" aldus Johann.