"Goud nog lang niet op zijn top"


BERGEN OP ZOOM, 20080118 -- Deze week zakte het goud een beetje in, en sommigen dachten dat de goudprijs over zijn top heen was. Maar de goudprijs heeft zijn top nog lang niet bereikt. Goudanalist Bas van der Hout van de beleggerssite HBnews.nl legt uit waarom het goud nog lang niet op zijn top zit.

Verschillende hedgefunds verkochten hun goud om snel aan geld te komen, en daardoor werd het goud deze week iets goedkoper.

"De slimme belegger heeft goud gekocht in dit dipje"
De slimme belegger heeft volgens onze goudanalist Bas van der Hout juist op dit moment goud gekocht. "Veel mensen denken dat het goud op zijn top zit, maar dat is echt onzin. Als we naar de gegevens van John Williams (www.shadowstats.com) kijken, dan zien we dat de goudprijs nu op $5000 zou moeten staan om de prijs van 1980 te kunnen evenaren."

Goud live te volgen
Op sites als abnamromarkets.nl kan de goudprijs alleen tot kwart voor 6 gevolgd worden, maar bij hbnews.nl is de goudprijs 24 uur per dag live volgen. De goudgrafiek staat links op de pagina. Ook is de prijs van zilver, en die van de dollarindex te zien.





HBnews.nl