ECABO op zoek naar mbo-talent

22/11/2007 09:00



COLO Vereniging Landelijke Organen



Ben jij de beste ict'er/netwerkbeheerder of directiesecretaresse/managementassistente binnen jouw mbo-opleiding? En wil jij je kennis en ervaring meten met die van Europese leerlingen? Schrijf je dan snel in voor de verkiezing voor beste leerling van het jaar. Kenniscentrum ECABO zoekt in Nederland de beste drie mbo ict'ers/netwerkbeheerders en de beste directiesecretaresse/managementassistente. Inschrijven kan tot 15 december.

Praktijkleren neemt in het competentiegerichte leren een belangrijke plek in. De beroepenwedstrijd is in feite een proeve van bekwaamheid waarmee wordt beoordeeld of je de gewenste competenties beheerst.

De eerste selectiedag voor de beste leerling is op 18 januari in Amersfoort. Vervolgens volgt op 25 januari eveneens in Amersfoort een landelijke beroepenwedstrijd. Hieruit worden de beste drie ICT-kandidaten (de beste Microsoft-, de beste Cisco- en de beste Open Source ict'er) en directiesecretaresse/managementassistente gekozen. Samen vormt dit viertal het Nederlandse landenteam.

Skills Masters
Het Nederlandse landenteam doet van 6 tot 8 maart mee aan Skills Masters in Rotterdam. Tijdens deze Masters neemt het Nederlandse team, met een aantal andere landenteams, deel aan een zogeheten Preview Euroskills. Elk landenteam bestaat uit drie ict'ers en een directiesecretaresse.

Vervolgens volgt in september volgend jaar in Rotterdam uiteindelijk het grootschalige EuroSkills. EuroSkills is een Europees beroepenevenement dat jongeren op een aansprekende manier hun toekomstige beroep en opleiding laat beleven. Voor een gemeenschappelijk Europa is het belangrijk dat vakmensen over vergelijkbare kwaliteiten beschikken en overal aan de slag kunnen. Goed beroepsonderwijs en vakmanschap zijn daarbij onontbeerlijk. Aan het einde van EuroSkills, weten we wie het beste landenteam van Europa heeft.

Aanmelden en meer informatie over de criteria voor deelname vind je op www.ecabo.nl/leerlingen

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. ECABO erkent bedrijven als leerbedrijf en zorgt daarmee voor voldoende passende stageplaatsen.





http://www.ecabo.nl/leerlingen


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie